Vasile Boloș: ”UMFST Târgu-Mureș, un pol al științei dar și al conștiinței” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 961 Vizualizări

Vasile Boloș: ”UMFST Târgu-Mureș, un pol al științei dar și al conștiinței”

Aleșii județeni au alocat vineri, 24 aprilie, cu ocazia unei ședințe extraordinare de lucru, suma de 1.031.000 de lei pentru transformarea Sălii Polivalente a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu-Mureș într-un spital modular pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

Cu această ocazie, decanul de vârstă al consilierilor județeni, social-democratul Vasile Boloș, a rostit o alocuțiune intitulată ”UMFST Târgu-Mureș, un pol al științei dar și al conștiinței” pe care o redăm, integral, în rândurile de mai jos:

”În proiectul de hotărâre pe care-l avem spre aprobare în ședința de azi la articolul III se face o trimitere  la acordarea de catre Consiliul Județean Mureș a sumei de 1.031.000 lei pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș pentru amenajarea unui spațiu destinat urmăririi,monitorizării și tratării persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov 2.

Referatul care susține alocarea acestei sume menționeză Hotărărea numărul 15 din 13 aprilie a Comitetului pentru situații de urgență Mureș care conține în corpul său precizarea: ”la propunere domnului profesor universitar doctor Leonard Azamfirei, rector al UMFST ”George Emil Palade” din Târgu-Mureș, se pune la dispoziție sala polivalentă din campus inclusiv compartimentarea acesteia cu panouri speciale pentru crearea unor locuri destinate urmăririi, monitorizării și tratării persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov 2 ”.

Privitor la cele evocate  mai înainte doresc să exprim, în calitatea mea de consilier, câteva scurte reflecții.

Prin misiunea sa definitorie o universitate este o entitate în al cărui spațiu sunt tezaurizate, în formă materială dar mai ales spirituală, componente ale științei și culturii umane și care se transmit din generație în generație.

Dincolo de acest proces de ”transfer de date și abilități” în universitate are loc și un transfer complex la fel de important, poate chiar mai important, de valori morale și norme de comportament care asigură în timp dezvoltarea unei conștiințe și o creștere a nivelului de civilizațe al unei comunități.

Gestul UMFST Târgu-Mureș de a se alătura cu toată forța și competența sa la efortul general al comunității noastre la stăvilirea efectelor pandemiei prin care trecem se constituie, în opinia mea, într-un gest de conștiință de o mare valoare morală la care Consiliul Județean Mureș trebuie să se alăture, fără rezerve, în folosul tuturor  cetățenilor județului nostru.

Nu pot să nu remarc că și alte entități aparținând mediului economic și social din județul nostru contribuie, sub diverse forme, în aceasta perioadă la sprijinirea luptei pentru salvarea a cât mai multor vieți puse în pericol de această pandemie. Gestul acestora este unul la fel de merituos și se cuvine să-l evidențiem și să-l susținem.

Pot să afirm, fără să risc că greșesc, că UMFST Târgu-Mureș este un pol al științei dar este în același timp și un pol al conștiinței atât în arealul mureșean cât și în cel național al  României.

Vă mulțumesc pentru atenție.”

(Redacția)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE