EXCLUSIV! Focar nou de COVID-19 în Mureș! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 27582 Vizualizări

EXCLUSIV! Focar nou de COVID-19 în Mureș!

Un focar de infecție cu noul coronavirus a izbucnit în comuna mureșeană Hodac, unde zece localnici au fost declarați pozitivi cu COVID-19. În încercarea de a limita transmiterea comunitară a noului coronavirus prin luarea unor măsuri preventive, hodăcenii au beneficiat de sprijinul prefectului județului Mureș, Mara Togănel, și al directorului executiv al Direcției de Sănătate Publică Mureș, dr. Iuliu Moldovan, care au avut o întâlnire, în data de 3 mai, în Hodac, cu reprezentanții Comitetului Local pentru Situații de Urgență din comuna Hodac.

În prezent, cei zece hodăceni diagnosticați cu COVID-19 sunt internați, sub supraveghere medicală, la Târgu Mureș.

Peste 50 de hodăceni, autoizolați la domiciliu

Vineri, 8 mai, situația prezentată de Ioan Fărcaș, primarul comunei Hodac era următoarea: zece localnici infectați cu COVID-19 și 56 de cetățeni autoizolați la domiciliu.

”Avem zece persoane internate, toate confirmate pozitiv de către DSP. Avem în izolare familiile acestora și vecinii care au intrat în contact cu aceștia. E vorba de 56 de persoane aflate în izolare”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Ioan Fărcaș.

Dezinfecție și măști de protecție pentru cetățeni

Edilul șef al localității Hodac a precizat că autoritățile locale au luat măsuri de prevenire a răspândirii infecției cu COVID-19 încă de la debutul pandemiei.

”De când a apărut pandemia, am dezinfectat în comună cu mașina de pompieri, și așa am dezinfectat toate străzile comunei, dar și în zona magazinelor, pe trotuare, pe lângă cămine. Avem la Primărie angajați trei asistenți comunitari care au avut sarcina de a se deplasa la persoanele vârstnice pentru a vedea cine are nevoie de ajutor și cine nu. Au fost lăsate înștiințări în scris persoanelor vârstnice, ca orice problemă au să ne contacteze telefonic. Au fost persoane care au apelat la ajutor, dar în general lumea nu a apelat”, a afirmat Ioan Fărcaș.

”Consiliul Local a aprobat o sumă de bani, astfel că am cumpărat alimente, conform legii, persoanelor care au intrat în izolare din data de 2 mai. Totodată, duminică, 3 mai, am împărțit în toată comuna, cu un grup mai mare de voluntari, la fiecare persoană, măști de protecție. Cam 5.000 de bucăți. Comuna are 5.100 de locuitori, dar dintre aceștia mai sunt plecați. Suntem cam 4.800 – 4.900 de locuitori. Avem achiziționate măști pentru elevii de clasa a VIII-a, pentru atunci când vor avea de dat examenele”, a mai spus primarul comunei Hodac.

Program normal la Primărie

Referindu-se la activitatea de relații cu publicul de la nivelul Primăriei comunei Hodac, Ioan Fărcaș a precizat că aceasta ”decurge normal.”

”Programul de lucru e normal, avem o persoană la intrare în Primărie, oamenii vin, își spun problema pentru care au venit, apoi intră să o rezolve. În general, nu a avut acces foarte multă lume în Primărie, doar cetățenii care trebuiau să intre neapărat. Problemele legate de impozite sau adeverințe au fost rezolvate de angajații Primăriei, care sunt dotați cu măști și mănuși de protecție”, a afirmat Ioan Fărcaș.

Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE