Klaus Iohannis, la Târgu Mureș: ”Epidemia nu se arată a fi în retragere!” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1380 Vizualizări

Klaus Iohannis, la Târgu Mureș: ”Epidemia nu se arată a fi în retragere!”

Președintele României, Klaus Iohannis a efectuat sâmbătă, 9 mai, alături de Ludovic Orban, premierul României, și Nelu Tătaru, ministrul Sănătății din România, o vizită la Unitatea de suport medical COVID-19 construită în incinta sălii de sport a Universității de Farmacie, Medicină, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Unitatea de suport medical COVID-19 din incinta UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș are o capacitate de 80 de locuri pentru pacienți COVID-19 cu simptomatologie moderată, ocupă o suprafață totală construită de 2.369 de metri pătrați și a fost construită într-un interval de timp de doar zece zile.

”Suntem aici, în frumosul municipiu Târgu Mureș, la o unitate de suport medical realizată într-o sală polivalentă. Practic, este o secție externă a spitalului. Am venit aici fiindcă doresc să subliniez două lucruri. În primul rând, faptul că s-a realizat această unitate externă medicală prin colaborarea mai multor autorități – un exemplu foarte de colaborare și în plan, și cu autoritățile centrale. Această sală polivalentă transformată în unitate suport va deveni funcțională în câteva zile. De menționat – din păcate, aici, la Târgu Mureș, au fost relativ multe cazuri de COVID-19 și mi-a plăcut că au fost prevăzători și au instalat, toți cei implicați, Consiliul Județean, Prefectura, Universitatea, Ministerul Sănătății, spitalul care va deservi unitatea, în timp util această extensie, pentru a fi pregătiți”, a afirmat Klaus Iohannis.

Totodată, președintele României a transmis că trecerea de la starea de urgență la starea de alertă nu înseamnă că epidemia a trecut.

”A doua chestiune, din păcate, epidemia este între noi. Avem și astăzi – probabil ați văzut datele – peste 300, 320 de cazuri noi, și vreau să atrag atenția asupra unui lucru pe care l-am constatat. Peste o săptămână expiră starea de urgență. Din păcate, asta nu înseamnă că epidemia s-a terminat! Epidemia este între noi. Trebuie să avem foarte mare grijă ca atunci când putem să ne mișcăm un pic mai liber să nu avem o explozie de infecții noi. Sunt reguli simple: trebuie să păstrăm distanța, trebuie să purtăm mască, trebuie să ne spălăm foarte des pe mâini, trebuie să avem grijă mai multă fiecare de noi și de cei cu care relaționăm. Deci, încă o dată – 15 mai este doar un termen administrativ, când se termină starea de urgență, dar, din păcate, epidemia nu se arată a fi în retragere. Mare, mare grijă, vă rog, dragi români, ca să nu dăm cu piciorul la tot ce am realizat în ultimele două luni cu mari sacrificii! Și știu că fiecare dintre voi a avut de îndurat lucruri complicate în această stare de urgență. Vă doresc tuturor multă sănătate!”, a mai spus Klaus Iohannis.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE