Home / Administratie / Măsuri anti-ambrozie la Reghin

Măsuri anti-ambrozie la Reghin

Distribuie

Primăria Municipiul Reghin aduce la cunoștința cetățenilor faptul că proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole au obligația de a desfășura lucrări de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei  prin metode specifice, prevăzute la art. 7 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018, aprobate prin Hotărârea nr. 707/2018.

Cum se poate scăpa de ambrozie ?

Ambrozia (Ambrosia artemisiifolia) este o buruiană aparent inofensivă, dar care le poate cauza probleme serioase de sănătate persoanelor alergice. Metodele recomandate pentru prevenirea, combaterea şi distrugerea buruienii ambrozia sunt: cosirea repetată, manual sau mecanic, în funcţie de locul şi suprafaţa infestată, distrugerea cu unelte agricole, smulgerea, în cazul unor suprafeţe izolate, efectuarea unor arături adânci şi discuiri pe terenurile agricole, erbicidarea, după caz. Măsurile se mențin până la sfârșitul perioadei de vegetație a buruienii ambrozia.

„Vă atenţionăm că aveţi obligaţia aplicării metodelor pentru prevenirea, combaterea şi distrugerea buruienii ambrozia până la data de 30 iunie a fiecărui an, potrivit prevederilor art. 1 alin. (2) din Legea nr. 62/2018. Neîndeplinirea obligațiilor prevăzute la art 3. alin. 2 din Legea nr. 62/2018 se sancționează cu amendă de la 750 lei la 5.000 lei pentru persoane fizice și cu amenda de la 5.000 lei la 20.000 pentru persoane juridice. Pentru recunoaşterea acestei buruieni, puteţi consulta site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (www.madr.ro), al Ministerului Mediului (www.mmediu.ro), precum şi al Ministerului Sănătăţii”, se arată în comunicatul Primăriei Municipiului Reghin.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Prefectul Ciprian Dobre: Înmatricularea, transcrierea și radierea auto se vor face online

Distribuie Prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre, a anunțat, pe pagina sa oficială de Facebook, crearea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.