Schimb de replici Gabriel Toncean – Maria Precup  pe tema blocului de locuințe sociale de pe strada Ierbuș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1884 Vizualizări

Schimb de replici Gabriel Toncean – Maria Precup pe tema blocului de locuințe sociale de pe strada Ierbuș

Una din investițiile derulate la nivelul municipiului Reghin, respectiv Blocul de locuințe sociale de pe strada Ierbuș,  a devenit subiect de dispută între liberalii și social democrații reghineni, mai exact între Gabriel Toncean, președintele PNL Reghin și candidat pentru funcția de primar al municipiului Reghin și Maria Precup, primarul municipiului Reghin.

Gabriel Toncean: „Este vremea marilor proiecte pentru Reghin. Merităm mai mult!”

Gabriel Toncean,  a postat pe Facebook în cursul zilei de luni, 18 mai, un mesaj în care lăuda Guvernul PNL pentru alocarea de fonduri  în ce privește investițiile, implicit investiția blocului de la Reghin.

„5.6 milioane RON, atât a primit municipiul Reghin pentru construcția de locuințe sociale. Dintr-o listă de 62 de localități, care au primit astfel de fonduri de la Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, orașul nostru este pe primul loc.Chiar dacă proiectul nu-mi aparține, mie sau formațiunii politice din care fac parte, m-am zbătut personal pentru alocarea acestei sume. Cred că reghinenii merită să trăiască într-o Românie în care Guvernul nu alocă fonduri doar propriilor primari.Vreau să subliniez faptul că Guvernul PNL, condus de Ludovic Orban a făcut astfel dovada unei politici aflată în slujba cetățeanului. Este o viziune în care cred și pe care îmi doresc să o aplic și în comunitatea noastră. Este momentul să gândim și să muncim la un nivel mai mare. Este vremea marilor proiecte pentru Reghin. Merităm mai mult!”, a fost mesajul postat de Gabriel Toncean.

Maria Precup: „Reghinenii merită tot ce e mai bun. Și în primul rând, merită onestitate”

În replică, primarul municipiului Reghin Maria Precup a venit în cursul zilei de marți, 19 mai,  cu un mesaj prin care spune că „nu e normal, e să iei proiectele administrației locale – care sunt în implementare – și să spui că realizarea lor ți se datorează în vreun fel din simplul motiv că partidul din care faci parte acum, e la guvernare”.

„E normal ca, în momentul în care vrei să candidezi pentru o funcție publică, să îți faci cunoscute ideile, viziunea, proiectele de viitor. Ideile TALE, viziunea TA, proiectele TALE. Ce. NU e normal, e să iei proiectele administrației locale – care sunt în implementare – și să spui că realizarea lor ți se datorează în vreun fel din simplul motiv că partidul din care faci parte acum, e la guvernare” , a precizat primarul Maria Precup , care și-a completat poziția cu câteva date  din contractul de finanțare a Blocului de locuințe sociale.

„Contractul cu finanțare multianuală a fost semnat în iulie 2015. Plățile de la Ministerul Dezvoltării (decontarea lucrărilor pe măsură ce sunt realizate) au fost făcute începând cu anul trecut și vor continua până la finalizarea investiției. De la semnarea contractului și până anul trecut a fost elaborat Planul Urbanistic Zonal și s-au realizat lucrări ce au ținut de amenajarea amplasamentul, relocarea magistralei de apă precum și relocarea stâlpilor de electricitate, lucrări suportate din bugetul local conform proiectului.Termenul de finalizare al proiectului este iunie 2021.

P.S.: Da, reghinenii merită tot ce e mai bun. Și în primul rând, merită onestitate”, se precizează în mesajul postat de primarul Maria Precup.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE