Home / Administratie / Dorin Florea, împotriva termoscanării elevilor!

Dorin Florea, împotriva termoscanării elevilor!

Primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea, a postat miercuri, 20 mai, pe pagina sa de Facebook, un text în care aduce argumente împotriva termoscanării elevilor care se prezintă la examenele de Evaluare Națională, respectiv de Bacalaureat.

”Cu privire la măsurile pentru organizarea examenelor de capacitate și bacalaureat pot spune că cei care le impun nu se gândesc nici la modul în care trebuie aplicate, nici la sumele necesare pentru implementarea lor.
Problema finanțării rămâne în seama primăriilor, care nu au prevăzute în buget aceste cheltuieli. Mi se pare anormal să impui o mulțime de condiții pentru organizarea acestor examene, fără să pui în valoare minimele măsuri de aplicare sau sumele necesare.
Eu rog părinții elevilor care dau examene, să le măsoare acasă temperatura, iar dacă sunt bolnavi să nu îi lase la școală, ci să anunțe imediat medicul de familie, Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar Județean. Nu există familie care să nu aibă un termometru acasă, de aceea consider că e o investiție inutilă achiziționarea a 80 de termoscanere!
Dar mă întreb cum a gândit Guvernul ieșirea din criză, când vin ministerele cu astfel de măsuri?! Oamenii trebuie responsabilizați, trebuie să asculte recomandările și în acest mod vor ieși singuri, protejându-se, din situația aceasta. Ar trebui, măcar de acum înainte, să fie o regulă bine stabilită: când cineva e bolnav să stea acasă și sa-și anunțe medicul de familie! Îngrijirea sănătății este responsabilitatea fiecăruia dintre noi, iar obligația de a contacta medicii atunci când avem probleme ne revine nouă.
Consider că e normal ca primăriile să pună la dispoziție săpun, dezinfectante, mănuși și orice este necesar pentru siguranța elevilor și limitarea răspândirii Coronavirusului, dar nu înțeleg utilitatea achiziționării de termoscanere.”

(Redacția)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Se redeschid grădinițele private și unitățile cu program after school din 15 iunie?

Unitățile cu program after school și grădinițele private s-ar putea redeschide din 15 iunie, însă …