Noua centrală termoelectrică de la Iernut va fi funcțională la finele acestui an Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1822 Vizualizări

Noua centrală termoelectrică de la Iernut va fi funcțională la finele acestui an

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat în cursul vizitei de vineri la Târgu Mureș că noua centrală termoelectrică a SNGN Romgaz, de la Iernut, va putea fi funcţională spre sfârşitul anului 2020.

Termenul iniţial de finalizare a noului obiectiv Romgaz de la Iernut era 31 ianuarie 2020.

Conducerea companiei a anunțat că, odată cu punerea în funcțiune a noii centrale, eficienţa producerii energiei electrice va creşte la 56,42%, faţă de randamentul actual de circa 35% – 39%.

De asemenea, vor scădea consumul de combustibil – gaze naturale, emisiile și costurile de producere a energiei electrice.

Prin această investiţie, Romgaz are posibilitatea accesării pieţelor de energie electrică. Totodată, această centrală este de importanţă strategică pentru sistemul energetic naţional.

“Aveţi centrala de la Iernut şi nu întâmplător astăzi ar fi trebuit, dacă nu era o implicare masivă a Guvernului, a primului ministru, a mea, de a reuşi să repunem pe tapet în două etape. Expira contractul de realizare, ştiţi că nu este gata, şi cu implicarea EximBank-ului am repus-o pe rol, am prelungit programul naţional de investiţii în aşa fel încât vă pot spun e, şi vom veni să verifică şi stadiul lucrărilor la faţa locului, Centrala de la Iernut va putea fi pusă în funcţiune anul acesta, spre sfârşitul anului”, a spus Virgil Popescu.

Costurile pentru realizarea centralei termoelectrice a SNGN Romgaz de la Iernut sunt estimate la aproape 270 milioane de euro, plus TVA.

Nelu Ș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE