FOTO: Pagubele inundațiilor din Mureș evaluate de prefectul Mara Togănel Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 568 Vizualizări

FOTO: Pagubele inundațiilor din Mureș evaluate de prefectul Mara Togănel

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, s-a deplasat sâmbătă, 20 iunie, în mai multe localități mureșene, pentru a evalua pagubele inundațiilor și pentru a coordona, de pe teren, activitatea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

”A fost o zi grea pe Valea Gurghiului dar, din fericire, nu sunt victime omenești și animale pierdute. În Hodac au fost inundate 20 de pivnițe, 20 de podețe și 10 kilometri de drum comunal din piatră. În Ibănești, apa a intrat în 40 de gospodării, a afectat 18 podețe, peste 22 de kilometri de străzi pietruite și 3 kilometri din acostamentul străzilor asfaltate. Am făcut tot ce a fost omenește posibil în fața furiei apelor și acționăm, cu prioritate, pentru protejarea oamenilor și a agoniselii lor de o viață. Suntem sub cod roșu de fenomene meteorologice și hidrologice, până mâine la ora 9, motiv pentru care, în cursul dimineții, s-au transmis mesaje de avertizare prin sistemul RoAlert, în mai multe localități traversate de râurile Mureș, Târnava Mică și Niraj”, a transmis Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș.

În aceeași zi, prefectul județului Mureș s-a deplasat în localitatea Valea Largă, unde a evaluat, alături de autoritățile locale și de locuitorii comunei, pagubele produse de ploile căzute vineri și sâmbătă.
”Chiar și cei mai vârstnici locuitori din Valea Largă spun că n-au văzut niciodată ploi ca cele de ieri și astăzi. Sunt chiar acum printre ei și evaluăm împreună pagubele. Din fericire, oamenii sunt bine și majoritatea animalelor au fost salvate. Județul Mureș este până mâine dimineață sub cod roșu și monitorizăm situația din toate localitățile unde ar putea să apară probleme”, a declarat prefectul Mara Togănel.

(Redacția)

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE