Cereri formulate de U.J. Sanitas Mureș la întânirea cu deputatul Corneliu Florin Buicu Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 312 Vizualizări

Cereri formulate de U.J. Sanitas Mureș la întânirea cu deputatul Corneliu Florin Buicu

Potrivit postării de pe pagina de socializare a Uniunii Județene Sanitas Mureș, Membrii Biroului Operativ ai Uniunii s-au întâlnit joi, 16 iulie 2020, cu Președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Conf. Dr. Corneliu Florin Buicu.

La eveniment au fost prezenți Președintele UJSL Mures – Filiala CNSLR Frăția Mureș, Călin Orlando Cociș, precum și patru reprezentanți ai personalului tehnico-administrativ din cadrul spitalelor târgumureșene.

Participanții la întrunire i-au solicitat sprijinul deputatului Florin Buicu, Președintele Comisiei de Sănătate, pentru rezolvarea unor probleme ridicate de membrii Sindicatului Sanitas, printre care:

– acordarea stimulentului de risc pentru unele categorii de salariați care au intrat în contact direct cu persoane suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2, spre exemplu: personalul TESA (instalatori, electricieni, lăcătuși, portari, spălătorese, personal angajat în Stația de neutralizare a deșeurilor medicale, șoferi care au transportat probe biologice din secțiile COVID-19 către laboratoare), pentru personalul medical de la Anatomie Patologică și alte categorii de personal.

– modificarea Regulamentului de sporuri pentru personalul TESA (instalatori, electricieni, lăcătuși, fochiști etc.), astfel încât aceștia să beneficieze de sporuri pentru condiții de lucru altele decât cele normale.

– personalul medical care a fost sau v-a fi delegat/detașat pe secțiile COVID-19, să beneficieze de drepturile salariale cele mai favorabile pe perioada delegării/detașării.

– pentru personalul din sistemul sanitar, infectat cu SARS-CoV-2 sau izolat/carantinat, plata indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă să fie de 100% din baza de calcul prevazută de lege.

– personalul din clinicile desemnate pentru combaterea unei epidemii să beneficieze de plata sporurilor pentru întregul program de lucru.

La finalul discuțiilor s-au primit asigurări din partea deputatului Conf. Dr. Corneliu Florin Buicu, privind aceeași deschidere – și în viitor – în rezolvarea problemelor semnalate de membrii Uniunii Județene Sanitas Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE