Home / Editorial / Înfrânții…

Înfrânții…

Distribuie

1. Cum e să fii primar 20 de ani și 4 ani prefect și să nu le spui alor tăi, celor ce te-au votat de 5 ori că Gata.

De ajuns la Primărie… Totul e perfect.

La revedere dragi români, maghiari, țigani, votanții mei târgumureșeni!

Loc de investiții străine nu mai e în municipiu. Salariul mediu la privați în Târgu Mureș, datorită politicilor publice de respect bilateral față de investitorii români și străini ce au venit an de an să mărească numărul fabricilor și companiilor din Târgu Mureș, este pe primul loc în Transilvania.

Trandafirii sunt la locul lor, salubritatea din oraș e mult peste cea din magazinele de bijuterii Sabion, microbuzele și autocarele din transportul local sunt aproape toate marca Tesla.

Despre drumurile și străzile ce nu-s în prim plan, din spatele bulevardelor, până și colegii noștri presarii de la București sunt invidioși, la cât de perfecte și frumos trasate-s, așternute an de an. Până și Emil Boc și-a trimis spionii de pe Someș, pe Mureș, să fure secretul străzilor smart cu care acum se laudă pe Facebook.

Parcările. Ce facility management profi pentru cele 12 parcări publice gratuite pentru șoferi… Plus minunăția arhitecturală a tunelului de sub centrul istoric de la catedrala neretrocedată greco-catolicilor la ieșirea în 7 Noiembrie.

Sportul la Mureș e de nivel național și internațional și peste tot se aud voci cristaline de tineri zglobii, ce se antrenează pe terenurile și stadioanele din fiecare cartier al orașului. Într-un vis desigur aproape că ne putem imagina Olimpiada amânată de la Tokyo – de ce nu, chiar la Târgu Mureș – la „Weekend”.

Licee și școli profesionale de talie regională, majoritatea nou-nouțe, construite în epoca de care vorbim, stau mărturie pentru grija manifestată și pentru investiția în viitorul cetății. Cine și-ar fi închipuit că alături de locul decrepitei clădiri ce găzduia Liceul Unirea, plătit cu milioane de euro în trei decenii de chirie către Biserica Catolică, azi se înalță un modern campus, la care aspiră olimpicii din toată România. Școli duale sunt mai multe ca cele profesionale în vremea cincinalelor.

Cartea lui Klaus Iohannis – Pas cu pas –  este noua biblie a funcționarului public din Primărie, așa încât autorizațiile sunt prioritate zero, termen o lună pentru orice investitor, și Ildiko-Irina este robotul ce soluționează online orice act administrativ în 24 ore…

Polițiștii locali au donat lunar un sfert din salariu, de la primăria mult prea generoasă cu ei, pentru egalitate de șansă colegilor polițiștii adevărați de la ordine publică IPJ.

Tudor Giurgiu cu TIFF și Constantin Chiriac cu Festivalul de Teatru de la Sibiu și azi iau lecții de la maeștrii coregrafi ai bugetului cultural de 365 de evenimente pe an…

Universitatea și Spitalele beneficiază, printr-un program multianual de 10%, din bugetul de investiții al cetății lui Bernady-Dandea…

Nimeni din oraș nu mai are memorie așa de bună încât să-și aducă aminte cum arată un cerșetor… grazzie serviciilor sociale.

Nu…

Așa cum primarul nu a venit în fața voastră să vă zică franc în față că după 5 mandate zice stop administrării orașului, tot așa niciunul din lucrurile scrise mai sus nu sunt adevărate!

 

2. Soos Zoltan

Candidatul independent Soos Zoltan și-a lansat candidatura fără a trimite vreo invitație, generică ori nominală, la redacția Zi de Zi. Culmea, ne-am și întâlnit prin oraș, întâmplător…

Independent sprijinit de UDMR și alte ong-uri și asociații. Învingem împreună! Vorba confratelui de la era să zic 24 ore mureșene Radu Bălaș, consilier local incisiv al POL, se pare că Soos Zoltan are relații sus puse la NATO de vreme ce secretarul general adjunct al Pactului Nord-Atlantic, Mircea Geoană, i-a dat dreptul de folosință a sloganului de pe vremea candidaturii la președinția României – Învingem împreună!

La cât de sigur este Soos Zoltan că iese primar, nici nu mai are rost să facem alegeri pe 27 septembrie…

Să nu se aleagă și el numai cu o primărie de o noapte, precum ”Mihaela, dragostea mea!”.

Că tot au același slogan. Învingem împreună!

Și cu noi, înfrânții, ce vreți să faceți dle Primar ce pleacă și dle Primar ce încă nici măcar nu a venit …?!?

Aurelian GRAMA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.