IMPORTANT! A fost anunțată data de începere a școlii! Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 536 Vizualizări

IMPORTANT! A fost anunțată data de începere a școlii!

Președintele României, Klaus Iohannis a anunțat miercuri, 5 august, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Palatul Cotroceni, faptul că anul școlar 2020 – 2021 va începe de la data de 14 septembrie, elevii urmând să meargă fizic la școală. În ceea ce privește modul de organizare al cursurilor, președintele a menționat că vor exista trei scenarii, iar felul în care va funcționa fiecare unitate școlară va fi stabilită la nivel local.

“Pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge efectiv, fizic, la şcoală. Pentru a ţine cont de impactul pandemiei în fiecare şcoală, în fiecare localitate, au fost elaborate trei scenarii, în funcţie de numărul de bolnavi din localitate. Aceste criterii sunt mai general valabile, nu doar pentru şcoli, dar ele vor fi folosite şi pentru a evalua impactul pandemiei asupra şcolilor. Aceste trei scenarii sunt ‘scenariul verde’, care înseamnă că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană în medie în ultimele 14 zile detectată cu COVID-19; scenariul doi, care înseamnă ‘scenariul galben’ – între una şi trei persoane detectate în medie zilnică în ultimele 14 zile, şi scenariul trei, când în media ultimelor zile au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă.În funcţie de situaţia concretă, locală, se va decide dacă unitatea şcolară va funcţiona după scenariul unu, ‘Verde’, cu risc mic sau deloc; după scenariul doi – ‘Galben’, cu risc mediu; sau după scenariul trei – numit ‘Roşu’, care înseamnă că şcoala se închide de tot. În consecinţă, pentru fiecare şcoală în parte, Comandamentul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va lua decizia dacă se merge pe scenariul ‘Verde’, asta însemnând că toţi elevii merg fizic la şcoală, se ţin cursuri normale; sau, dacă se merge pe scenariul trei – ‘Roşu’, când nimeni nu merge la şcoală şi totul se desfăşoară online; sau scenariul ‘Galben’, scenariul doi, de risc mediu, care înseamnă că o parte din activităţi se ţin în şcoală şi o parte se ţine în online”, a anunțat președintele Klaus Iohannis în cadrul conferinței de presă.

Totodată, s-a menționat faptul că în cazul scenariului ,,Galben” vor merge la școală doar elevii din clasele terminale, precum și preșcolarii și elevii din clasele primare.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE