Primarii mureșeni la raport. Extinderea rețelei de apă și canalizare, principala reușită a lui Takács Szabolcs István (Corunca) Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 494 Vizualizări

Primarii mureșeni la raport. Extinderea rețelei de apă și canalizare, principala reușită a lui Takács Szabolcs István (Corunca)

La împlinirea a patru ani de la alegerile locale din 2016 și de la depunerea jurământului de primar de la nivelul celor 102 unități administrativ-teritoriale din județul Mureș, cotidianul Zi de Zi a demarat un serial intitulat ”Primarii mureșeni la raport”, prin intermediul căruia primarii din județul Mureș au posibilitatea de a-și prezenta bilanțul mandatului 2016-2020.

Episodul de astăzi este dedicat lui Takács Szabolcs István (UDMR), primar din anul 2016 al comunei Corunca.

Reporter: Care sunt principalele trei realizări ale mandatului de primar 2016-2020?

Takács Szabolcs István, primarul comunei Corunca: După ce am reușit intabularea în proporție de 90% a drumurilor din comună, aș menționa printre principalele realizări asfaltarea unor străzi, construirea de aproximativ a 8 kilometri de șanțuri betonate și rigole carosabile pentru evacuarea apelor pluviale și amenajarea acceselor la proprietăți – prin poduri, podețe, contribuind astfel la lărgirea părții carosabile, respectiv amenajarea unor locuri de parcare. De asemenea, extinderea rețelei de apă și canalizare pe o lungime de 7 kilometri, construirea a patru stații de pompare a apei potabile și a apei menajere și al unui rezervor de înmagazinare a apei potabile. Aceste lucrări s-au realizat în următoarele străzi din Corunca: De Jos, De Sus, Pădurii, Sighișoarei, Mădăraș, Spectrum, respectiv în localitatea Bozeni unde lucrările urmează să fie finalizate în scurt timp. Am reușit să deblocăm situația cu privire la urbanism, s-a angajat personal și emitem documentele urbanistice în colaborare cu Consiliul Județean Mureș.

Rep.: Precizați un obiectiv/proiect pe care vi l-ați propus în 2016 și care nu a fost realizat, precum și motivele nerealizării acestuia.

T.S.I.: Un obiectiv principal pe care mi l-am propus a fost clarificarea și rezolvarea problemelor existente în domeniul cadastrului cu privire la proprietăți. Insistând foarte mult la organele competente am avut oportunitatea să fim incluși în Programul Național de Cadastru și Carte Funciară. Lucrările în acest domeniu nu am reușit să le finalizăm din cauza restricțiilor impuse de pandemia COVID-19, dar suntem în grafic cu lucrările programate.

Rep.: Cum apreciați colaborarea cu Consiliul Local în perioada 2016-2020? Vă invităm să acordați și o notă în acest sens, de la 1 la 10.

T.S.I.: Consiliul Local actual din comuna Corunca se compune din cinci formațiuni politice. Unii consilieri locali mi-au îngreunat munca prin urma unor reclamații și sesizări depuse la anumite organe ale statului care în urma verificărilor și cercetărilor s-au dovedit că sunt nefondate. În media au fost publicate de mai multe ori știri denigratoare și false. Mergem cu capul sus înainte pentru binele și prosperitatea comunei, iar sub aspectul notei, i-aș acorda pentru activitatea ei per ansamblu nota 8.

Rep.: Veți candida pentru un nou mandat? În cazul unui răspuns afirmativ, vă rugăm să vă argumentați decizia.

T.S.I.: Cu siguranță voi candida. Din partea UDMR-ului sunt deja desemnat candidat pentru funcția de primar. Argumentul principal este decizia mea de a duce la îndeplinire planurile de dezvoltare începute, având în vedere că pe timpul mandatului am elaborat 40 de proiecte. O mare parte dintre aceste proiecte au fost finalizate deja, dar mai sunt câteva în derulare. De exemplu, am depus recent la Administrația pentru Fondul de Mediu o cerere de finanțare nerambursabilă pentru iluminatul public cu leduri, care vizează implementarea unui sistem de telegestiune a sistemului de iluminat public la nivelul întregii comune Corunca. Acest proiect aduce eficiență energetică. Sperăm că va fi acceptat, iar acest proiect cu siguranță va fi un pas mare în dezvoltarea comunei. Avem mai multe proiecte elaborate pentru care așteptăm finanțări. Dorința mea este să continui planul de modernizare a comunei și sper că locuitorii simt îmbunătățirea calității vieții, iar persoanele care vizitează comuna noastră o să fie impresionați și chiar îndrăznesc să cred că își vor dori să locuiască în comuna Corunca.

A consmenat Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE