Home / Consiliul Judetean Mures / Bani de la Guvern pentru serviciile sociale și medicale din Mureș

Bani de la Guvern pentru serviciile sociale și medicale din Mureș

Distribuie

Bugetul județului Mureș a fost rectificat joi, 27 august, cu prilejul unei ședințe ordinare a Consiliului Județean Mureș, în vederea includerii sumelor alocate de către Guvernul României pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, Centrele de Educație Inclusivă, Spitalul Clinic Județean Mureș și Spitalul Municipal ”Gheorghe Marinescu” din Târnăveni.

Potrivit informațiilor furnizate de Birouli de presă al Consiliului Județean Mureș, prin rectificarea bugetului de stat pe anul 2020 s-au alocat Județului Mureș 4.365.000 de lei, din care: 797.000 de lei pentru finanțarea serviciilor sociale din sistemul de protecție a copilului, 1.900.000 de lei pentru finanțarea centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap, 1.668.000 de lei pentru drepturile copiilor cu cerințe educaționale speciale care frecventează învățământul special.

”Suma de 2.697.000 lei se alocă pentru cheltuieli de personal la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, iar suma de 1.668.000 de lei se repartizează Centrelor școlare pentru educație incluzivă astfel: 484.000 de lei pentru Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1, 685.000 de lei pentru Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 2 și 499.000 de lei pentru Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 3”, se precizează în comunicat.

Conform aceleiași surse, bugetul Spitalului Clinic Județean Mureș ”a fost rectificat în sensul suplimentării veniturilor aferente contractului de furnizare de servicii spitalicești cu suma totală de 3.875.000 de lei care se repartizează pe cheltuielile de personal și cheltuielile cu bunuri și servicii”, iar pentru Spitalul Municipal ”Dr. Gheorghe Marinescu” din Târnăveni bugetul a fost suplimentat cu suma de 6.516.000 de lei, ”pentru acoperirea drepturilor creșterilor salariale”.

(Redacția)

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Bernadette Szocs, în lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice

Distribuie Mureșeanca Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu ies învinși din semifinala KO2, dar lupta pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.