Vești bune pentru 150 de microîntreprinderi din Regiunea Centru! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 278 Vizualizări

Vești bune pentru 150 de microîntreprinderi din Regiunea Centru!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a transmis joi, 3 septembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că 150 de microîntreprinderi din regiunea centru vor primi fonduri nerambursabile pe cel de-al doilea apel al priorității de investiții 2.1 a Programului operațional Regional (POR)  2014 – 2020, iar bugetul de fonduri nerambursabile Regio pentru acești 4 ani, este de 164,69 de milioane de lei, fiind disponibil pentru finanțarea firmelor cu până la 9 angajați. Un număr de 618 microîntreprinderi din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu au depus cereri de finanțare pe această prioritate pentru dezvoltarea și diversificarea activității comerciale.

,,Fondurile sunt alocate pentru promovarea spiritului antreprenorial, exploatarea economică a ideilor noi, dezvoltarea afacerilor existente, cu condiția menținerii și creării de noi locuri de muncă. Deja am finanțat în 2017, prin POR 2014-2020, alte 388 de microîntreprinderi, firme mici și mijlocii din Regiunea Centru, care au investit aproape 1 miliard de lei în modernizare, dezvoltare și extindere. Dintre acestea, 259 firme au finalizat activitățile, au primit banii și au încheiat proiectele.  Mediul privat reprezintă unul dintre cei mai dinamici beneficiari ai programului, iar dezvoltarea economiei regionale prin finanțarea lor este o activitate importantă pentru noi. Astfel, continuăm finanțarea microîntreprinderilor și așteptăm aprobarea supracontractării de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și o suplimentare de buget, pentru a putea finanța toate proiectele microîntreprinderilor care au trecut etapele de evaluare. În același timp, așteptăm firmele mici și mijlocii să depună proiecte în perioada octombrie-noiembrie 2020 și să solicite finanțare pe Prioritatea 2.2 a Programului Regio, unde avem aproape 100 milioane lei fonduri disponibile la nivelul Regiunii”, a transmis directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, Simion Crețu.

Până la data de 31 august 2020, cele 64 de societăți comerciale au semnat contractele de finanțare, care au o valoare totală de 72,27 milioane de lei, din care suma de 48,38 milioane de lei este finanțare nerambursabilă solicitată de firme pentru dezvoltare, extindere, modernizare și achiziție de echipamente și linii de producție. În cazul a 93 de microîntreprinderi, cererile depuse au fost evaluate, obținând punctajul necesar pentru a trece în etapa de contractare, urmând să semneze contractele de finanțare în următoarea perioadă, aceste contracte având valoarea totală de 110 milioane de lei, din care 72,53 milioane de lei sunt fondurile nerambursabile solicitate.

Pentru firmele private mici și mijlocii care sunt interesate de condițiile de finanțare pe prioritatea de investiții 2.2., toate informațiile necesare acestui demers se pot găsi găsi prin accesarea următorului link: http://regio-adrcentru.ro/lansare-2-2/.

Andreea ȚIȚIU

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE