FOTO: Start la reabilitarea DJ Ungheni – Târnăveni Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2790 Vizualizări

FOTO: Start la reabilitarea DJ Ungheni – Târnăveni

În dimineața zilei de joi, 10 septembrie, pe șantierul de lucru din localitatea Gănești, a avut loc o conferință de presă susținută de președintele Consiliului Județean, Péter Ferenc, care a avut ca subiect începerea lucrărilor de reabilitare a drumurilor județene DJ151 B și DJ142, Ungheni – Târnăveni, realizate de Dimex 2000 Company SRL. La conferință a participat managerul de proiect din partea constructorului, ing. Daniel Scurtu, și primarul comunei Gănești, Balog Elemér.

Investiție de 141 de milioane de lei

Contractul de finanțare a fost semnat încă din anul 2018, însă perioada de licitație a durat mai mult decât s-a preconizat, în așa fel încât doar la sfârșitul anului 2019 s-a semnat contractul de lucrări. Valoarea totală a contractului este de 141,984 de milioane de lei, dintre care asistența financiară nerambursabilă este de 135, 470 de milioane de lei, iar contribuția beneficiarului este de 6.513.000 de lei.

,,Contractul încheiat cu constructorul are o valoare de 126 de milioane de lei cu TVA și presupune 24 de kilometri de modernizare și asfaltare a drumului, inclusiv porțiunile din oraș, din Ungheni și Târnăveni, modernizarea a două poduri, 60 de podețe, 123 de intersecții cu drumuri laterale, realizarea acceselor la 780 de riverani, o porțiune de piste de biciclete de 2,43 de kilometri, 4.000 de metri pătrați de trotuare, 29 de stații de autobuze, 796 de indicatoare rutiere, dar și consolidarea porțiunii din Cerghid unde există alunecări de teren. Finalizarea lucrărilor va fi în semestrul 2 al anului 2022, după contract, dar sper să fie și mai repede, iar într-un timp scurt, lucrările vor fi vizibile”, a declarat Péter Ferenc.

Soluții pentru un trafic decent

Primarul comunei Gănești, Balog Elemér, a considerat a fi important de menționat faptul că există posibilitatea ca de la începutul săptămânii viitoare să fie restricționată circulația pe acest drum a  tirurilor care depășesc greutatea de 3,5 tone.

,,În cadrul proiectului sunt aproximativ 2.800 de metri de consolidări, atât pentru asigurarea platformei drumului, cât și pentru oprirea alunecărilor, iar din cei 2.800 de metri, aproximativ 320 sunt cu fundații cu o adâncime de 15 metri de la nivelul carosabilului. Avem 600 metri de consolidări pe adâncimea de fundare între 5 – 7 metri și acele fenomene de alunecare vor fi rezolvate. Vom asigura o platformă asfaltată de 8 metri care va spori confortul și va asigura un trafic decent, vom avea acostamente de 50 de centimetri din piatră spartă, în cei 24 de kilometri, avem 6 kilometri de structură de refacere integrală a structurii rutiere, iar în ceea ce privește scurgerea apelor în intravilanul localităților, am tratat problema cu tubarea șanțurilor, canalizare pluvială. Avem două poduri, unul va avea o deschidere de 30 de metri peste Târnava Mică la Gănești și un pod la Cerghizel cu o deschidere de 5 metri. Pentru acest an, ne propunem cel puțin 16 kilometri de asfalt”, a fost mesajul transmis de reprezentantul Dimex 2000 Company SRL, ing. Daniel Scurtu.

Andreea ȚIȚIU

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE