Proiectele europene continuă la Sighișoara Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 178 Vizualizări

Proiectele europene continuă la Sighișoara

Reprezentanții Primăriei Municipiului Sighișoara au anunțat miercuri, 9 septembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că instituția a depus o cerere de finanțare pentru proiectul ,,Înființare centru regional etno – cultural în Municipiul Sighișoara”, în fosta clădire a centrului de plasament, care va fi reabilitată, iar valoarea estimativă a investiției este de 5 milioane de euro.

Potrivit sursei citate, proiectul are ca scop și modernizarea clădirii cu valoare arhitecturală care a găzduit centrul de plasament și se va extinde aria ofertei turistice prin includerea în circuitul turistic al acestui centru etno – cultural, care va găzdui un muzeu, spații expoziționale, săli pentru desfășurarea evenimentelor culturale, bibliotecă municipală și alte spații destinate dezvoltării culturale.

Printre lucrările care se propun se numără lucrări de mansardare, extindere, lucrări privind eficiența energetică, dar și realizarea dotărilor necesare pentru funcționarea în cele mai bune condiții. Se dorește ca centrul să fie o clădire ,,verde”, cu impact redus asupra mediului, iar în urma auditului energetic se vor propune cele mai bune soluții în acest sens. De asemenea, s-a propus amenajarea curții interioare prin realizarea unor alei pietonale, spații de agrement și de petrecere a timpului liber.

Andreea ȚIȚIU

Foto: Primăria Municipiului Sighișoara

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE