Home / Politic / OFICIAL. Cristian Chirteș (PNL), susținut de Alianța USR-PLUS Mureș

OFICIAL. Cristian Chirteș (PNL), susținut de Alianța USR-PLUS Mureș

Partidul Național Liberal Mureș și Alianța USR-PLUS Mureș au stabilit un acord de colaborare pentru dezvoltarea județului Mureș în următorii ani. Potrivit acestui act, prezentat sâmbătă, 12 septembrie, cu prilejul unei conferințe de presă, reprezentanții PNL Mureș și ai Alianței USR-Plus Mureș au căzut de acord să pună valorile comune de Dreapta și Centru-Dreapta în slujba cetățenilor, printr-o colaborare constructivă.

”Sub obiectivul general al interesului cetățenilor pus în prim plan și al respectării libertăților individuale, PNL și Alianța USR-Plus propun mureșenilor un proces continuu de dezvoltare a județului Mureș, care să aducă investiții, locuri de muncă bine plătite, prosperitate, acces la educație și sănătate la cele mai bune standarde, la cultură și un mediu înconjurător curat și sănătos. Pentru a facilita colaborarea la nivel județean, Alianța USR-Plus sprijină candidatura la funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș a domnului Cristian Chirteș, asumându-și proiectele de dezvoltare propuse de candidatul liberal. Reprezentanții fiecărei formațiuni politice au căzut de acord asupra unei liste de obiective care cuprinde infrastructura de transport rutier, feroviar, aeroportuar, cât și cele necesare educației, sănătății, culturii și mediului înconjurător”, se precizează într-un comunicat de presă asumat de conducerile PNL Mureș și Alianței USR-PLUS Mureș.

Conform aceleiași surse, PNL Mureș și Alianța USR-PLUS ”propun administrații locale competente și responsabile, fără probleme de integritate” și ”susțin principiul ”Fără penali în funcții publice”.

Obiectivele cuprinse în anexa Acordului sunt următoarele:

1. Comune cu infrastructură europeană finanțată din fonduri UE: asfaltare străzi, rețea de apă, rețea de canalizare, acces la internet, rețea de gaz, gestiune integrată a deșeurilor, școli renovate, cabinete medicale.

2. Digitalizarea și debirocratizarea administrației publice județene și locale;

3. Infrastructura de transport:

3.1. Finalizare centura SE-NE Corunca – Livezeni – Ernei.

3.2. Autostrada A8 Târgu Mureș – Iași, segmentul mureșean

3.3. Autostrada A3 Târgu Mureș – Brașov, segmentul mureșean.

3.4. Tren metropolitan Aeroportul ”Transilvania” – Ernei pe calea ferata existentă, reabilitată. Amenajare de noi stații de oprire.

3.5. Proiect de platformă multi-modală și zonă Cargo și extindere pentru Aeroportul ”Transilvania”. Atragerea operatorilor de cargo aerian si pasageri.

3.6. Întocmirea unui studiu de mobilitate urbană profesionist privind Municipiul Târgu Mureș și Zona Metropolitană.

3.7. Drum expres Târgu Mureș – Reghin.

3.8. Demararea proiectului Centurii Reghin.

3.9. Construcția Centurii Sighișoara.

3.10. Ecologizarea batalurilor de la fostul Combinat din Târnăveni.

3.11. Construirea unui nou pod în zona Fabricii de Zahăr din Luduș.

4. Atragerea investitorilor: serviciu dedicat în Consiliul Județean. Birou unic pentru investitori.

5. Analiză a necesității si eficacității tuturor serviciilor consiliului județean și cele aflate în subordinea acestuia. Modernizare, reformare conform nevoilor cetățenilor și a noilor realități digitale.

6. Îmbunătățirea modului de gestionare a serviciilor sociale oferite copiilor cu Cerințe Educaționale Speciale.

7. Dezvoltarea unui parteneriat între Consiliul Județean Mureș și ONG-uri în vederea elaborării unei strategii privind dezvoltarea serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice, inclusiv înființarea de centre sociale pentru persoanele vârstnice.

Alex TOTH

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Candidații UDMR Mureș pentru alegerile parlamentare

Organizația UDMR Mureș a depus joi, 22 octombrie, la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 28 Mureş, …