Home / Cultură / ,,Cool Breeze in a Silent Landscape” la Camera K’Arte

,,Cool Breeze in a Silent Landscape” la Camera K’Arte

Reprezentanții Asociației  K’Arte au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că vineri, 18 septembrie, de la ora 19.00, la Camera  K’Arte de pe strada George Enescu numărul 2 din Târgu Mureș, va avea loc vernisajul ,,Cool Breeze in a Silent Landscape”, în prezența artistului Mircea Albuțiu.

,,În imaginile surprinse de Mircea Albuțiu la începutul anului 2020 pe coasta portugheză a oceanului Atlantic, de la Nazaré până la Faro, absența (omului) este copleșitoare. Peisajele portugheze sunt tensionate de această absență antropică dar sunt îmblânzite de aerul salin, briza oceanică și, totuși, de proximitatea omului și a civilizației. Imaginile evocă peisaje discrete, margini de lume și de mare, comentarii despre trecut, transformare, viitor, memorie, urme diverse și uitare. Briza coastei portugheze are la Mircea Albuțiu un aer distopic. E ca și cum lumea, așa cum o știam, va fi suferit o traumă iar artistul documentează tot ce mai găsește emoționant în haosul ce va să vină”, se menționează în comunicat.

Mircea Albuțiu este un fotograf independent și autor de filme documentare, realizând fotografiile cu aparate analog 35 de milimetri și format mediu, iar imaginile panoramice au fost realizate cu un aparat Hasselblad XPAN, care impresionează două cadre din peliculă într-o singură declanșare.

Andreea ȚIȚIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Controale ale polițiștilor în stațiile de cale ferată și în trenuri

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a transmis luni, 19 octombrie, prin intermediul unui comunicat de …