Home / Administratie / Parteneriat CJ Mureș – ADR Centru pentru reabilitarea unui drum județean

Parteneriat CJ Mureș – ADR Centru pentru reabilitarea unui drum județean

Consilierii județeni au aprobat miercuri, 30 septembrie, într-o ședință ordinară de lucru, încheierea de către Județul Mureș a unui acord de parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru pentru realizarea proiectului „Sprijin la nivelul Regiunii Centru pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană, centre de agrement/ baze turistice (tabere școlare), infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potențial turistic și infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/ sau drumuri de legătură”, care vizează investiția “Reabilitare DJ 153 A și 153, traseu Ernei – Eremitu – Sovata”, înregistrat la ADR Centru.

În ce constă parteneriatul

Conform președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 128/27 august 2020 s-a aprobat justificarea impactului asupra dezvoltării economice, la nivel județean, a proiectului “Reabilitare DJ 153 A și 153, traseu Ernei – Eremitu – Sovata”.

”Acest demers este parte a inițiativei Consiliului Județean Mureș de a accesa fonduri în cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică 2014-2020, pentru pregătirea documentației tehnicoeconomice aferente acestui obiectiv de investiție, urmând ca în perioada de programare 2021-2027 să se acceseze fonduri nerambursabile pentru executarea lucrărilor de reabilitare. Prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020, Consiliul Județean Mureș solicită sprijin financiar pentru elaborarea proiectului tehnic de execuție. Conform Ghidului solicitantului – Condiții specifice de accesare a fondurilor destinate pregătirii proiectelor de infrastructură în 5 domenii, lansat în data de 17 iulie 2020, solicitanții eligibili sunt reprezentați de parteneriatele între Agențiile pentru Dezvoltare Regională, ca lider de parteneriat și unitățile administrativ teritoriale. Pentru fiecare proiect de investiție care urmează să fie elaborat, se va încheia un acord de parteneriat, care constituie anexă la cererea de finanțare”, a precizat Péter Ferenc.

Conform devizului general din documentația de avizare a lucrărilor de intervenții, pentru elaborarea proiectului tehnic de execuție, s-a determinat suma necesară în valoare de 2.475.381,82 de lei, inclusiv TVA, din care 2.425.874,18 de lei reprezintă valoarea finanțării nerambursabile.

Alex TOTH

 

1 comentariu

  1. Cînd va reabilitat sau refăcut cu adevărat dar nu cîrpit Reghin- Cluj Napoca mai puțin Urmeniș de Bistrița care a fost reabilitat,stabarimea circula pe partea cealaltă a județului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Resursa umană este cea mai prețioasă avuție a țării noastre și trebuie tratată corespunzător”

Prea mulți români consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, conform tuturor sondajelor. Eu …