Home / Cultură / „Stop! Se citește!”, la Casa de Cultură a Studenților

„Stop! Se citește!”, la Casa de Cultură a Studenților

Distribuie

Casa de Cultură a Studenților din Târgu Mureș organizează sâmbătă, 10 octombrie,  ora 10:00, în sala mare de coregrafie, acțiunea cultural-artistică, „Stop! Se citește!”. Într-un cadru restrâns, impus de normele actuale de prevenire a răspândirii pandemiei, în acorduri de pian, eseuri, recital de poezie și dezbateri din punct de vedere al importanței cititului și al lecturii, tinerii au ocazia să discute deschis cu personalități din lumea literară.

Invitați speciali ai evenimentului vor fi prof. univ. habil. Cristian Stamatoiu, poeta Doina Pană, prof. Simina Teodorescu și  prof. Ioana Zidărescu. Momente artistice vor fi susținute de Alexandra Sălăjan, Cosmin Petruț și Teodora Popovici.

„Scopul acțiunii este stimularea interesului, curiozității de a descoperi esența unei lecturi, „lumea” de dincolo de versurile unei poezii și de a-și construi personalități individual-culturale fiecare dintre cititori. Obiectivul final al acțiunii fiind de fapt reîntoarcerea la cartea vie. Vom achiziționa cărți, pe care le vom pune la dispoziția tinerilor și a tuturor celor care doresc să se alăture grupului nostru, pentru a savura lectura. Scopul achiziționării cărților este de a întocmi o mini-bibliotecă pentru punerea în valoare a personalităților mureșene și naționale, precum și recunoașterea lor de către studenți”, afirmă organizatorii prin intermediul unui comunicat de presă.

„Persoanele interesate sunt rugate să trimită un mesaj pentru înscriere, la adresa de e-mail: ccstargumures@gmail, deoarece locurile sunt limitate. De asemenea, participanții sunt rugați să vină cu cartea preferată”, afirmă organizatorii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Așchia nu sare departe de trunchi în familia artistului plastic Marcel Naste

Distribuie Artă și frumos în cadrul Zilelor Culturii Reghinene. Astfel s-ar putea traduce expoziția deschisă …