Takács Szabolcs István (Corunca), reales primar. Componența noului Consiliu Local Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 689 Vizualizări

Takács Szabolcs István (Corunca), reales primar. Componența noului Consiliu Local

Primarul comunei Corunca, Takács Szabolcs István, a fost reales în funcție la alegerile locale care s-au desfășurat în data de 27 septembrie, cu un scor de 61,15% (984 de voturi).

Potrivit paginii web a Autorității Electorale Permanente, Takács Szabolcs István a avut trei contracandidați care au obținut următoarele rezultate: Daniel Cheșa (PNL, 356 de voturi – 22,12%), Alexandru Mureșan (Alianța USR-PLUS, 203 de voturi – 12,61%) și Elvira Oltean (PSD, 66 de voturi – 4,10%).

Din totalul de 3.032 de alegători înscriși pe listele electorale din Corunca, s-au prezentat la urne 1.675 de persoane (prezență de 55,24%), iar 66 de voturi au fost declarate nule.

”Mulțumesc pentru încrederea acordată și tuturor persoanelor care au participat la vot”, a transmis, pe pagina sa de Facebook, Takács Szabolcs István (UDMR), primar la al doilea mandat în Corunca, localitate alcătuită din satele Bozeni și Corunca.

UDMR, majoritate în Consiliul Local

În ceea ce privește competiția electorală pentru accederea în Consiliul Local al comunei Corunca, la startul acesteia s-au aflat 8 formațiuni politice, iar rezultatele sunt următoarele: UDMR (864 de voturi – 53,30%), PNL (311 de voturi – 19,18%), Alianța USR-PLUS (197 de voturi – 12,15%), Alianța Maghiară din Transilvania (97 de voturi – 5,98%), PSD (92 de voturi – 5,67%), Partidul Verde (22 de voturi – 1,35%), POL (20 de voturi – 1,23%) și PMP (18 voturi – 1,11%).

Astfel, cele 13 mandate de consilieri locali s-au distribuit după cum urmează: 7 pentru UDMR, 3 pentru PNL, 2 pentru Alianța UDR-PLUS și 1 pentru PSD.

Conform aceleiași surse, au primit mandate de consilier local următorii candidați: Takács Szabolcs István (UDMR – care va opta însă pentru mandatul de primar), László Sándor (UDMR), Enikő Erzsébet (UDMR), Erdős Balizs Zoltán (UDMR), Balizs Győző (UDMR), Argya Csaba (UDMR), Menyhárt Csaba (UDMR), Daniel Cheșa (PNL), Aurel Mașca (PNL), Raul Moldovan (PNL), Alexandru Mureșan (Alianța USR-PLUS), Zamfir Pop (Alianța USR-PLUS) și Elvira Oltean (PSD).

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE