Home / Politic / Azamfirei, Gliga și Buicu, locuri eligibile la parlamentare pe listele PSD Mureș

Azamfirei, Gliga și Buicu, locuri eligibile la parlamentare pe listele PSD Mureș

Biroul Permanent Județean al Partidului Social Democrat (PSD) Mureș a decis luni, 19 octombrie, prin vot secret, ordinea candidaților social-democrați din județul Mureș pe listele pentru Camera Deputaților și Senat la alegerile parlamentare care se vor desfășura în data de 6 decembrie.

Leonard Azamfirei și Dumitrița Gliga, primii pe liste

Listele vor fi deschise de prof. dr. Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, la Senat, respectiv de Dumitrița Gliga, fost candidat al PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș la alegerile din 27 septembrie, la Camera Deputaților.

În urma votului exprimat de către delegații social-democrați, actualii parlamentari de Mureș, Corneliu Florin Buicu și Dinu Socotar vor ocupa locul 2, respectiv locul 3 pe lista de candidați pentru Camera Deputaților.

”În Biroul Permanent Județean s-a votat numărul de candidaturi, pentru că era mai mare numărul de candidaturi depuse decât locurile pentru parlamentari și rezerve. S-a votat cu vot secret, ca să rămână 6 candidați la Senat și 10 la Camera Deputaților, iar cei cu cele mai multe nume tăiate au picat de pe lista de candidaturi. După aceea, tot în Biroul Politic Județean s-a votat ordinea pe listă și numele care au obținut cele mai multe voturi pentru locul 1, 2 și 3 au făcut ordinea pe lista de vot. Tot cu vot secret. Apoi, lista s-a supus spre aprobare Consiliului Politic Județean care va trimite lista spre validare Consiliului Politic Național. În urma votului exprimat online, din 99 de membri ai Comitetului Executiv și-au exprimat votul 77 ”pentru” și s-a înregistrat o abținere. Ceilalți sau nu au avut semnal sau nu au votat din motive medicale, fie nu au vrut să voteze”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Vasile Gliga, președintele PSD Mureș.

”Ne propunem să obținem un număr de voturi mai mare decât la locale. Sperăm să scoatem un procentaj bun în contextul numărului de parlamentari din județul Mureș, la Senat și la Camera Deputaților”, a completat liderul social-democraților din județul Mureș.

”Reînnoire a parlamentarilor PSD din Mureș”

Rugat să comenteze interesul rectorului UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș vis a vis de o candidatură pentru Senat din partea PSD Mureș, Vasile Gliga a răspuns că social-democrați mureșeni sunt onorați de candidatura profesorului doctor Leonard Azamfirei.

”Ne onorează prezența domnului rector Leonard Azamfirei și cred că împreună cu domnul rector și cu Dumitrița Gliga facem o reînnoire a parlamentarilor PSD din Mureș pentru performanță în politica de la nivel național, dar și de la nivel local”, a precizat președintele PSD Mureș.

Dumitrița Gliga, competențe în mai multe domenii

Propunerea PSD Mureș pentru locul 1 la Camera Deputaților, Dumitrița Gliga, este de părere că experiența deținută în domeniile juridice, financiare, politice și administrative reprezintă ”argumente serioase” care îi susțin candidatura la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

”Le mulțumesc tuturor celor care mă susțin și cărora le-am câștigat încrederea în campania care tocmai s-a desfășurat. Contactul direct și relaționarea cu locuitorii județului în campania de la alegerile locale constituie un avantaj major și îmi oferă posibilitatea de a continua să fiu alături de oameni și să fac eforturi pentru ca ei să o ducă mai bine. Consider că experiența edificatoare a unui test electoral, performanțele și cunoștințele practice dobândite de-a lungul timpului în mediul de afaceri privat și studiile universitare în domeniile juridice, financiare, politice și administrative sunt argumente solide care susțin candidatura mea pentru Camera Deputaților și corespund cu cerințele actuale ale electoratului. Cu toată încrederea, vă garantez că toți oamenii din județul Mureș vor avea o voce auzită în Parlamentul României”, a declarat Dumitrița Gliga.

”Este o onoare pentru noi că domnul profesor universitar doctor Leonard Azamfirei este primul pe lista pentru Senat în județul Mureș și se alătură echipei credibile și serioase a PSD Mureș”, a adăugat Dumitrița Gliga.

”Buicu de Mureș”, brand în Parlament

Locul 2 pe lista PSD Mureș pentru Camera Deputaților este ocupat de actualul deputat Florin Buicu, președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților.

”A fost un vot în condiții de pandemie, iar în aceste condiții de pandemie nu a fost respectat integral secretul votului. Votul secret trebuie exprimat pentru orice vot legat de o persoană. Îmi pare rău de colegii care si-au depus candidaturi și nu au avut ocazia să se prezinte. Contestațiile care înțeleg că au fost depuse sper să nu umbresca faptul că PSD Mureș își dorește o profundă reformă, promovarea profesionalismului și a excelenței în politică pentru sănătatea politicii. Mă bucur că toți colegii mi-au acordat încrederea și mă bucură, de asemenea, acceptul rectorului UMFST, profesor universitar doctor Leonard Azamfirei pentru locul 1 la Senat. Deși am candidat pentru prima poziție la Camera Deputaților, decizia domnului președinte a fost să prezinte o listă care să fie votată în ordinea preferată de domnia sa, printr-un vot da/nu acordat întregii liste, și nu cu un vot secret pentru fiecare loc. Încrederea colegilor mă onorează pentru a merge în continuare cu un nou mandat de parlamentar pentru că așa cum le spuneam sunt mândru de faptul că în Parlament se vorbește despre Buicu de la Mureș în momentul în care cineva întreabă cu cine să vorbească la Comisia pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților sau cu cine putem să luăm legătura dacă este vreo problemă de reglementat în domeniul sănătății”, a declarat dr. Florin Buicu.

Candidații PSD Mureș pentru Senat:

 1. Leonard Azamfirei;
 2. Cosmin Pop;
 3. Dragoș Tiberiu Bardoși;
 4. Alexandru Cîmpeanu;
 5. Elena Simona Turcu;
 6. Sergiu Brefelean.

Candidații PSD Mureș pentru Camera Deputaților:

 1. Dumitrița Gliga;
 2. Corneliu Florin Buicu;
 3. Dinu Socotar;
 4. Ovidiu Dancu;
 5. Aurel Pintea;
 6. Emanoil Cîrlea;
 7. Doina Camelia Moga;
 8. Sergiu Vasile Papuc;
 9. Dragoș Cristian Pui;
 10. Emil Mătea.

Alex TOTH

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ratele de incidență COVID-19 din localitățile mureșene

Reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș au transmis luni, 23 noiembrie, prin intermediul unui comunicat …