Legea pentru prevenția și depistarea precoce a diabetului, votată! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 290 Vizualizări

Legea pentru prevenția și depistarea precoce a diabetului, votată!

Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, dr. Corneliu Florin Buicu, a transmis marți, 20 octombrie, prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, faptul că proiectul de lege privind prevenția și depistarea precoce a diabetului a fost votat la data curentă de plenul Camerei Deputaților în calitate de cameră decizională, acest proiect venind în sprijinul îmbunătățirii calității vieții pacienților, abordării integrate a prevenției și tratamentul bolii.

Printre inițiatori s-au numărat senatori și deputați PSD, alături de UDMR, PNL, USR și neafiliați, proiectul fiind votat de 195 de deputați, iar 46 s-au abținut.

,,Mulțumesc tuturor organizațiilor de pacienți cu diabet care s-au implicat, tuturor asociațiilor de profesioniști care au participat la elaborarea și îmbunătățirea proiectului de lege precum și tuturor celor care au votat legea”, a transmis dr. Corneliu Florin Buicu în cadrul postării.

Potrivit aceleiași surse, prelevanța diabetului este de 11,6% în populație, în România fiind înregistrate 832.000 de persoane cu diabet, reprezentând 1 din 10 români, iar jumătate dintre cei care știu că au diabet se tratează, însă, 7 din 10 români diagnosticați au ajuns prima oară la medic în stadii avansate.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE