Home / Administratie / Iulian Sîrbu, pregătit de muncă pentru Sighișoara!

Iulian Sîrbu, pregătit de muncă pentru Sighișoara!

Distribuie

Primarul ales al municipiului Sighișoara, Iulian Sîrbu, a depus jurământul joi, 22 octombrie, în cadrul ședinței festive de constituire a noului Consiliu Local organizată în regim special din cauza pandemiei de COVID-19, la sediul Primăriei municipiului Sighișoara.

”Sunt aici pentru Sighișoara”

La alegerile locale din 27 septembrie, Iulian Sîrbu (41 de ani) a candidat din partea partidului Uniunea Independentă pentru Sighișoara (UIPS) la funcția de primar al municipiului Sighișoara și a obținut scorul de 35,38% (3.464 de voturi), devansându-i pe cei 7 contracandidați care au au înregistrat următoarele rezultate: Constantin Mihai Fiscu (PNL, 25,86%), Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean (PSD, 18,68%), Buzogany Erzsebet (UDMR, 8,87%), Horia Andrei Lăzărescu (Alianța USR-PLUS, 4,15%), Radu Darii (AUR, 2,64%), Ioan Dorin Dăneșan (ALDE, 2,50%) și Meluș Florian Coman (PMP, 1,93%).

”Dragi locuitori ai municipiului Sighișoara, vă mulțumesc pentru încrederea acordată, voi face tot ce îmi stă în putință pentru ca orașul nostru să se dezvolte, iar noi, toți cetățenii acestui oraș, să ne putem bucura împreună ca o comunitate. Îi asigur pe toți consilierii locali de sprijinul și de toată deschiderea mea și mă bazez că vom lucra împreună pentru binele orașului, ca o echipă. Sunt primarul tuturor locuitorilor municipiului Sighișoara, sunt aici pentru Sighișoara. Traversăm o perioadă dificilă, pandemia de coronavirus, tocmai de aceea ședința de astăzi s-a desfășurat în condiții de strictețe. Însă hotărâți, determinați și pregătiți de muncă vom face față tuturor provocărilor. Cu respect, vă mulțumesc frumos încă o dată”, a afirmat, la puțin timp după depunerea jurământului, Iulian Sîrbu, aflat la primul mandat de primar al municipiului Sighișoara.

”Administrație, nu politică!”

La finalul ședinței, noul primar al municipiului Sighișoara a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, că în activitatea sa se va ghida după principiul promovat de mai mulți ani, ”administrație, nu politică!”.

”Voi face tot ce îmi stă în putință pentru ca orașul nostru să se dezvolte. Acesta este obiectivul principal – dezvoltarea municipiului Sighișoara. Accesarea fondurilor europene este o oportunitate pe care nu o vom rata. În perioada, imediat următoare, voi prioritiza toate aspectele ce țin de buna administrare a unui oraș. În Sighișoara, trebuie să se regăsească atât cei în vârstă, cât și cei tineri. Îi asigur pe consilierii locali de tot sprijinul meu și mă bazez pe ei că vor lucra pentru binele orașului ca o echipă. Vreau să ne ghidăm după ideea pe care am promovat-o încă de la început:  administrație, nu politică!”, a declarat Iulian Sîrbu.

17 consilieri locali, validați

În legislatura 2020-2024, Consiliul Local al municipiului Sighișoara va fi alcătuit din 19 consilieri locali, mandatele distribuindu-se după cum urmează: 7 pentru PNL, 6 pentru UIPS, 3 pentru PSD, 2 pentru UDMR și 1 pentru PMP.

În cadrul ședinței festive au depus jurământul următorii consilieri locali: Hans Werner Baier (PNL), Bogdan Ioan Burghelea (UIPS), Buzogany Erzsebet (UDMR), Daniel Chețan (PNL), Ioan Drăghici (UIPS), Felix Lucian Duma (UIPS), Constantin Mihai Fiscu (PNL), Monica Luciana Pajint Fritsch (PNL), Gall Erno (UDMR), Adrian Grabcev (PSD), Maria Horumb (UIPS), Ovidiu Daniel Matei (PSD), Volker Reiter (PNL), Mihai Ioan Stanciu (UIPS), Călin Stupariu (PMP), Michaela Turk (PNL) și Nicolae Țițeiu (PSD).

Sprijin din partea Prefecturii

La ședința festivă a participat și Mara Togănel, prefectul județului Mureș, care a felicita noua echipă de conducere a Primăriei municipiului Sighișoara.

”Cred că aceasta este esența unei adevărate echipe performante, exact cum spunea domnul primar: unitate, gândire unitară și viziune”, a transmis Mara Togănel.

”Vă îndemn și vă rog să vă respectați angajamentele, să îi respectați pe sighișoreni și în egală măsură să fiți extrem de echilibrați și de înțelepți”, a mai spus prefectul județului Mureș, care le-a reamintit aleșilor locali ai municipiului Sighișoara că vor beneficia permanent de sprijinul Instituției Prefectului – Județul Mureș în tot ceea ce înseamnă ”mai binele sighișorenilor”.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Un nou proiect marca Multinvest: Centru de inginerie inovativă la Târgu Mureș!

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.