MAI înființează un centru de transfuzii de donare de sânge și plasmă convalescentă Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 618 Vizualizări

MAI înființează un centru de transfuzii de donare de sânge și plasmă convalescentă

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a anunțat marți, 27 octombrie, faptul că la nivelul MAI va fi înființat un centru de transfuzii de donare de sânge și plasmă convalescentă pentru a veni în sprijinul celor grav bolnavi ca urmare a infectării cu virusul SARS – COV-2.

,,Pentru unii dintre pacienții grav bolnavi, plasma donată de persoanele care s-au vindecat de COVID-19 poate reprezenta unica șansă la viață. Noi, la nivelul ministerului, luptăm pe mai multe planuri pentru a ține sub control această pandemie fie că suntem în stradă, fie încercând să atragem atenția asupra beneficiului pe care îl are donarea de plasmă convalescentă, așa cum am făcut recent prin campania Donează plasmă pentru ca alții să trăiască! Chiar și această campanie s-a născut tot din dorința colegilor noștri care au trecut prin această boală de a-și ajuta semenii. Am prilejul acum să le mulțumesc tuturor, public pentru generozitatea și altruismul de care au dat dovadă donând plasmă!”, a precizat ministrul Ion Marcel Vela.

Centrul de transfuzii de sânge și plasmă convalescentă va funcționa în cadrul spitalului Prof. Dr. Dimitrie Gerota al MAI, putând să doneze atât civilii, cât și personalul MAI, iar beneficiarii vor fi toți pacienții care au nevoie. În următoare etapă, produsele recoltate vor fi distribuite conform solicitărilor, atât în București, cât și în țară, spitalelor militare și civile.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE