INTERVIU. Sorin Megheșan, primarul modernizării în Târnăveni Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 901 Vizualizări

INTERVIU. Sorin Megheșan, primarul modernizării în Târnăveni

Primarul reales al municipiului Târnăveni, Sorin Megheșan, a depus jurământul pentru un nou mandat, al treilea, luni, 2 noiembrie, cu ocazia ședinței festive de constituire a noului Consiliu Local. Fiind în carantină din data de 21 octombrie, alături de familia sa, Sorin Megheșan a depus online jurământul

La scrutinul din data de 27 septembrie, Sorin Megheșan (PNL) a fost declarat învingător cu scorul de 50,39% (3.496 de voturi), depășindu-și astfel contracandidații, respectiv pe Alin Marius Mihăilescu (Pro România, 17,83%), Stelian Ovidiu Popescu (PSD, 13,52%), Fodor Alexandru Iosif (UDMR, 6,12%), Dan Ioan Popșor (POL, 4,43%), Ovidiu Nistor (Partidul Verde, 4,41%) și Mihaela Olimpia Gligor (PMP, 3,27%).

PNL, majoritate în Consiliul Local

În legislatura 2020-2024, Consiliul Local al municipiului Târnăveni va avea 19 mandate, distribuirea acestora în funcție de apartenența politică a consilierilor locali fiind: 10 pentru PNL, 4 pentru PSD, 3 pentru Pro România și 2 UDMR.

În cadrul ședinței festive, au depus jurământul următorii consilieri locali: Antonya Mihail (PNL), Mădălin Nicolae Barbu (Pro România), Ciprian Florin Cândea (PSD), Alin Claudiu Cimpoca (PNL), Fodor Alexandru Iosif (UDMR), Lucreția Grec (PSD), Octavian Radu Hegheș (PNL), Pavel Ciulea Porime (PNL), Alin Marius Mihăilescu (Pro România), Ovidiu Vasile Modorcea (PNL), Stanislav Piaskovski (Pro România), Felician Lucian Popa (PNL), Florin Daniel Sim (PSD), Merinuța Stroia (PNL), Szabo Albert (UDMR), Vasile Trîmbițaș (PNL) și Dan Cristian Tutecean (PNL), iar Emanoil Cirlea (PSD) a depus jurământul online.

”Educația și Sănătatea trebuie să fie pe agenda de zi cu zi a fiecărui primar”

Reporter: Cu ce gânduri ați depus jurământul de primar?

Sorin Megheșan: Ca de fiecare dată, aș începe prin a le mulțumi cetățenilor municipiului Târnăveni pentru încrederea acordată și pentru faptul că în toți acești ani au fost alături de mine și de echipa mea. Vreau să îi asigur că alături de ei vom continua modernizarea municipiului. Bîneînțeles că de fiecare dată la început de mandat ne propunem o serie de lucruri care trebuie să cotnribuie la dezvoltarea comunității noastre și la sporirea confortului pe care fiecare dintre noi ni-l dorim. Am spus-o de fiecare dată când am avut ocazia că pentru mine, personal, sunt doi piloni importanți în viața de zi cu zi, Educația și Sănătatea – care acum în această perioadă de pandemie e parcă cel mai important lucru. Educația și Sănătatea trebuie să fie pe agenda de zi cu zi a fiecărui primar.

Rep.: Ce proiecte aveți în acest sens?

S.M.: Dorim să continuăm modernizarea sistemului de învățământ și în același timp să modernizăm infrastructura care a mai rămas în această perioadă. Proiectele cele mai importante pe care dorim să le finalizăm în acești ani sunt reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” pentru care am și semnat contractul de finanțare, în valoare de 4,2 milioane de euro, banii fiind accesați din fonduri europene. De asemenea, avem un proiect și pentru modernizarea Colegiul Tehnic pentru care încă nu am primit răspuns, dar sperăm ca în scurt timp să avem un răspuns pozitiv de la București și să semnăm contractul de finanțare. Avem și un proiect de eficientizare energetică pentru Liceul Teoretic ”Andrei Bârseanu” în valoare de 1,2 milioane de euro, pe fonduri norvegiene. Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” – Școala de Arte și Meserii, se află pe lista noastră de investiții, a fost trecut de prima fază la Compania Națională de Investiții. Bineînțeles, dorim ca în vara anului 2021 acel lot de 24 de străzi pe care le-am început în 1 septembrie să fie finalizat. Sperăm ca la sfârșitul lunii iunie 2021 să putem face recepția la cele 24 de străzi. În prezent se lucrează și la alimentarea cu apă a cartierului Botorca. Din cauza faptului că s-a lucrat mai greu pe perioada pandemiei poate că suntem puțin în întârziere față de cum ne-am propus. Ne dorim ca în această toamnă să reușim să atribuim lucrările de execuție și să demarăm aceste lucrări. În caz că nu reușim, planul de rezervă prevede ca în primăvara anului viitor să demarăm această lucrare mult așteptată de către locuitorii din zona Botorca. Bineînțeles că vom continua și cu celelalte străzi pe care le-am propus pentru modernizare. Cred că fiecare dintre noi așteptăm ca în secolul 21 infrastructura să fie impecabilă, unitățile de învățământ să fie dotate și să contribuie la dezvoltarea fiecăruia dintre copii și în același timp să facem tot ce ne stă în putință pentru a dezvolta municipiul Târnăveni. Acesta este gândul meu pentru noul mandat, 2020-2024, continuarea lucrărilor, modernizarea infrastructurii educaționale și în același timp finalizarea infrastructurii rutiere.

Rep.: Sunteți mulțumit de modul de distribuire a mandatelor de consilieri locali? PNL deține 10 din cele 19 mandate în Consiliul Local din Târnăveni…

S.M.: Începând din 2012, Partidul Național Liberal a avut în fiecare mandat o majoritate simplă. Cred că trebuie să le mulțumesc cetățenilor pentru încrederea acordată și petnru faptul că au fost și sunt alături de noi, Partidul Național Liberal, pentru dezvoltarea municipiului Târnăveni.

Rep.: Ce așteptări aveți vis a vis de colaborarea cu noul Consiliu Local?

S.M.: În primul rând, aștept să își respecte jurământul. Fiecare dintre consilierii locali să lase haina politică, culoarea politică, la poarta de intrare în Primărie, și să lucreze pentru comunitate, pentru cetățenii municipiului Târnăveni. Să lase orgoliile politice, să uite că fac parte dintr-o formațiune politică atunci când analizează sau când votează un proiect și să voteze doar pentru comunitatea din municipiul Târnăveni, pentru ce e mai bine pentru noi toți, locuitorii municipiului Târnăveni.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE