CAMERA DEPUTAȚILOR. Ovidiu Dancu, soluții pentru o administrație publică mai eficientă Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 563 Vizualizări

CAMERA DEPUTAȚILOR. Ovidiu Dancu, soluții pentru o administrație publică mai eficientă

Cu peste două decenii de activitate în administrația publică, pentru Ovidiu Dancu, vicepreședintele Consiliului Județean, acest domeniu pare să nu mai aibă niciun secret. Astfel că nu surprinde pe nimeni că se află pe lista Partidului Social Democrat, pentru Camera Deputaților, pe poziția a patra. Consideră că experiența sa poate contribui la o mai bună legiferare, pentru că, așa cum afirmă: “de multe ori au fost elaborate legi care erau aproape imposibil de aplicat sau de fiecare dată când apărea o lege, trebuia să vină norme metodologice, modificări ale normelor metodologice, ceea ce îngreunează foarte mult activitatea”.

Inițiative în ajutorul implementării investițiilor

Ovidiu Dancu crede că, pentru o mai bună funcționalitate a investițiilor din administrația publică, ar fi nevoie de modificarea substanțială a legii achizițiilor publice. “În primul rând această lege este foarte stufoasă, greu aplicabilă, toate administrațiile sunt obligate să apeleze la firme de consultanță, pentru că nu multe dispun de proprii specialiști care să cunoască această legislație în detaliu. Apoi, în execuție intervin foarte multe documente de realizat, care trebuie vizate de multe organisme care, din punctul meu de vedere, duc la îngreunarea implementării investițiilor în administrația publică locală. De asemenea, ar fi necesară o modificare a modalității de soluționare a contestațiilor. Din punctul meu de vedere, judecarea într-o singură instanță a acestor contestații legate de atribuirea contractelor ar fi suficientă, pentru că există acel organism, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, care reprezintă prima etapă, astfel că o singură instanță de judecată ar fi suficientă. Exemple sunt multe, și în județul Mureș, de proiecte care au fost tegiversate pe această cale, se pierd bani, atât europeni, cât și fonduri guvernamentale, care nu mai pot fi recuperați niciodată. Un alt aspect care ține de legislație și a fost sesizat de către Ovidiu Dancu este lipsa surselor de finanțare, căutarea banilor acolo unde nu sunt.

“Avem această lege a parteneriatului public-privat care în realitate poate fi foarte greu aplicată și nu duce la o atragere a banilor privați în realizarea obiectivelor de interes public. În mediul privat există bani, acești bani trebuie aduși înspre administrația publică locală și realizarea de obiective de interes general”, consideră Ovidiu Dancu, dar nu înainte de modificarea legislației.

Un alt proiect se referă la descentralizarea administrației publice.

“Noi încercăm să gestionăm anumite clădiri de patrimoniu care, de fapt, nu sunt ale administrației publice locale, putem interveni asupra lor, dar nu le avem în proprietate. Cred că aplicarea acelui principiu al descentralizării și a aducerii deciziilor la nivel local, pentru că acolo se cunosc cel mai bine problemele, ar fi de interes general”, mai punctează candidatul Partidului Social Democrat pentru Camera Deputaților.

Digitalizarea administrației publice este, de asemenea, un proiect legislativ care poate fi propus viitorul Parlament, subliniază Ovidiu Dancu.

Din punct de vedere economic, candidatul social-democrat crede că Parlamentul ar trebui să pună în dezbatere o nouă legislație în ceea ce privește dezvoltarea de parcuri industriale.

“Consider oportună inițierea unui act normativ care să reglementeze dezvoltarea de mici parcuri industriale în fiecare oraș pentru că vechile societăți comerciale situate în interiorul centrelor civice ar trebui scoase în zona periferică a orașelor, pentru a separa zona industrială de zona civică a unei localități”, a conchis acesta.

“Consider că echipa Partidului Social Democrat este o echipă de profesioniști care reprezintă întreg spectrul posibilelor meserii și cred că în timp s-a dovedit atât eficiența domnului deputat Florin Buicu în ceea ce privește președinția la Comisia de Sănătate din Camera Deputaților, nu discutăm despre anvergura domnului profesor Leonard Azamfirei, cât și pregătirea în mai multe domenii a Dumitriței Gliga, care aduce un suflu nou şi vine din spate să asigure și un schimb de generație”

DATE BIOGRAFICE

Vârstă: 59 ani

2012 – prezent vicepreședinte, Consiliul Județean Mureș

2010-2012 – conducător serviciu extern pentru activități de prevenire și protecție în domeniul securității și sănătății în muncă, Dancu Ovidiu PFA

2009-2010 director coordonator adjunct, APDRP București

2000 – 2008 primar, Primăria Orașul Luduș

1996 – 2000 viceprimar, Primăria Orașul Luduș

1986-1996 Şef atelier mecanic, Şef secţie Metal, Şef birou marketing SC Romvelo SA Luduş

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE