SENAT: Dragoș Bardoși, lobby pentru presă Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 891 Vizualizări

SENAT: Dragoș Bardoși, lobby pentru presă

Dragoș Bardoși a renunțat în 2007 la cariera jurnalistică pentru a se dedica politicii, ocupând în prezent, în cadrul organizației județene a Partidului Social Democrat (PSD), funcția de secretar general, iar, din punct de vedere administrativ, este consilier județean din partea aceleiași formațiuni la al treilea mandat. Profesional, din 2016, este consilier la cabinetul parlamentar al Senatorului Horea Soporan, coordonând comunicarea publică a acestuia.

La alegerile generale parlamentare, ținând cont de backgroundul profesional și politic, Dragoș Bardoși candidează pentru un mandat de senator, pe poziția a treia pe lista Partidului Social Democrat. Recunoaște că PSD Mureș are, de departe, cea mai bună listă pentru Parlamentul României dintre formațiunile politice din județ. “PSD vine cu o formulă câștigătoare pentru Târgu Mureș și pentru județ, pentru că toți suntem de acord că medicina și educația medicală sunt brand-urile pe care le mai avem, în afară de industria chimică”, consideră Dragoș Bardoși.

Proiect de lege pentru jurnaliști

Din poziția de candidat pentru Senatul României, Dragoș Bardoși propune două inițiative legislative noi pe care le-ar susține dacă va fi ales în Parlamentul României.
Prima se referă la Legea lobby-ului. “Chiar dacă atribuțiile parlamentarilor țin de adoptarea legilor cu caracter general, cetățenii au de la parlamentari așteptări privind susținerea, în Parlament, a soluțiilor pentru problemele specifice județelor din care provin.
Legea lobby -ului ar veni exact în întâmpinarea acestor situații.
Cu sau fara aceasta lege sunt convins că parlamentarii PSD din Mureș vor avea forța și abilitățile necesare pentru a promova soluții pentru județul Mureș. PSD Mureș a mai făcut-o prin Legea Gliga, apoi extinsă de senatorul Horea Soporan si pentru locuitorii din Tîrnăveni, modificarea Legii partidelor în sensul în care acestea pot fi constituite din doar 3 membri – inițiativă a parlamentarilor social-democrati de Mureș, dar și extinderea scutirii de impozit pe salarii si pentru IT-iștii fără studii de specialitate – inițiativă a deputatului Vasile Gliga”, ne-a explicat Dragoș Bardoși.
Ca fost jurnalist și fără să își uite prima dragoste profesională cu care mai cochetează ca redactor șef al publicației in-house “Telegraful de Mureș”, candidatul Partidului Social Democrat consideră că este nevoie de o Lege a Presei.
“Este o inițiativă mai veche de-a mea încă din anii 2002 – 2003 când coordonam Clubul Presei din Târgu Mureș.
Aceasta are menirea de a proteja jurnaliștii, de a le acorda facilități, de a sprijini patronatele din presă și, nu în ultimul rând, de a asigura consumatorii de presă că materialele publicate sunt furnizate exclusiv de jurnalisti. Aș merge până într-acolo încât, de exemplu, în mediul online materialele publicate de jurnaliști să poarte o etichetă standardizată, certificată de asociațiile profesionale acreditate.
La fel de important pentru sănătatea societății noastre este ca, odată cu adoptarea acestei inițiative, Codul de deontologie sa devină literă de lege”, ne-a explicat Dragoș Bardoși.

Date biografice

1997 – 1999 redactor coordonator săptămânalul „Jurnalul de Mureş”

1999 – 2000 redactor cotidianul „Recurs”

2000 – 2001 redactor şef cotidianul „Transilvania Jurnal”

2001 – 2005 redactor corespondent jud. Mureş cotidianul „Evenimentul zilei”

2001 – 2002 expert media la cabinetul deputatului Eugen Nicolăescu 

2002 – 2007 coordonator proiecte Clubul Presei Tîrgu-Mureş

2004 – 2007 partener manager agenţie de publicitate şi producţie publicitară

2008 – 2010 inspector de specialitate Biroul de Relaţii Publice şi Comunicare Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

2014 – 2014 director de cabinet Cancelaria Prefectului – judetul Mures cu atribuții de purtător de cuvânt

2015 – 2016 consilier parlamentar cabinet parlamentar Deputat Vasile Ghiorghe Gliga, atribuții de comunicare publică

2016 – prezent consilier la cabinetul parlamentar al Senatorului Horea Soporan, coordonator comunicare publică

2016 – prezent redactor șef periodicul “Telegraful de Mureș”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE