Corneliu Florin Buicu, mesaj pentru pacienții diabetici Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 998 Vizualizări

Corneliu Florin Buicu, mesaj pentru pacienții diabetici

Deputatul PSD de Mureș Corneliu Florin Buicu, care deține și funcția de președinte al Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, a publicat sâmbătă, 14 noiembrie, pe pagina sa de Facebook, un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Diabetului, pe care îl redăm, integral, în rândurile de mai jos:

”Celor peste 850.000 de pacienti romani cu diabet, le doresc glicemii bune! Sa fim sănătoși!

În fiecare an la 14 noiembrie este sărbătorită „Ziua Mondială a Diabetului”.

Inițiativa aparține Federaţiei Internaţionale de Diabet (FID) şi asociaţiile membre.

„Ziua Mondială a Diabetului” a fost stabilită în 1991 de către Federaţia Internaţională de Diabet şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), ca răspuns la preocupările crescânde cu privire la ameninţarea la adresa sănătăţii pe care o reprezintă diabetul.

„Ziua Mondială a Diabetului” a devenit o Zi Oficială a Naţiunilor Unite în 2007 prin adoptarea Rezoluţiei Naţiunilor Unite 61/225.

Campania derulata cu aceasta ocazie îşi propune să atragă atenţia asupra problemelor de importanţă majoră în privinţa diabetului zaharat şi să menţină diabetul în atenţia populaţiei în mod susţinut.

‘Împreună suntem mai buni, mai puternici decât fiecare dintre noi’

Diabetul este o reală problemă de sănătate publică cu un impact social major.

Proiectul de Lege privind prevenţia şi depistarea precoce a diabetului (PL-x 250/2020) pe care l-am depus în data de 20.02.2020 a fost votat de plenul Camerei Deputaților în calitate de cameră decizională cu 195 de voturi pentru și 46 abțineri.

De menționat că Ministerul Sănătății și guvernul Orban au emis avize negative. Proiectul de lege se află la promulgare din data de 26.10.2020.

In data de 13.11.2020, Legea la care sunt inițiator a fost promulgată.

Mulțumesc tuturor organizațiilor de pacienți cu diabet care s-au implicat, tuturor asociațiilor de profesioniști care au participat la elaborarea și îmbunătățirea proiectului de lege, precum și tuturor celor care au votat legea.

“Împreună suntem mai buni, mai puternici decât fiecare dintre noi’ este sloganul Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli metabolice, care a fost pus în practică și pentru aprobarea acestui proiect.

Răspund prezent și sunt onorat sa particip la invitația dnei Rodica Molnar și Asociației Copiilor și Tinerilor Diabetici – ASCOTID Mures la Simpozionul organizat cu aceasta ocazie in care vom discuta despre impactul pandemiei COVid asupra pacientilor diagnosticați cu diabet.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE