Pacienți COVID-19 în stare gravă, transferați din Sibiu în Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 872 Vizualizări

Pacienți COVID-19 în stare gravă, transferați din Sibiu în Mureș

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, vineri, că trei pacienţi cu COVID-19 din Sibiu şi care au nevoie de tratament în secţia de ATI vor fi transferaţi de urgenţă la Târgu Mureş, unde de sâmbătă vor fi zece paturi în plus la Terapia Intensivă.

„Colegii de la Spitalul Militar (din Sibiu – n.red.) astăzi suplimentează cu încă cinci paturi (…), iar astăzi până se suplimentează locurile, trei pacienţi de Terapie Intensivă care era nevoie să fie găsit loc pentru ei, urmează să plece la Târgu Mureş unde există locuri libere la acest moment şi unde de mâine se va suplimenta cu încă zece paturi de Terapie Intensivă acolo, însă soluţia optimă pentru aceste situaţii este prevenirea şi reducerea numărului cazurilor”, a declarat Raed Arafat.

În toate spitalele din judeţul Sibiu există în prezent doar 24 de locuri la ATI pentru toţi pacienţii COVID-19, din care cele mai multe sunt în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (12), câte cinci la Spitalul Militar de Urgenţă şi Spitalul Clinic de Pediatrie aflate în municipiul Sibiu şi două locuri la Spitalul Municipal din Mediaş, a precizat miercuri, pentru Agerpres, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan.

Conform unui comunicat al MApN transmis joi seara, Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu îşi va extinde, începând de vineri, 13 noiembrie, capacităţile de tratare a pacienţilor pozitivi la infecţia cu SARS-CoV-2.

„Prin preluarea, în seara zilei de 12 noiembrie, a cinci ventilatoare suplimentare de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, spitalul militar sibian va extinde capacitatea ATI COVID-19 cu până la cinci paturi, care se vor adăuga celor cinci existente deja. De asemenea, capacitatea de tratament a pacienţilor cu forme medii şi severe de boală va fi extinsă, tot din aceeaşi zi, de la şase la 15 paturi”, menţionează comunicatul MApN.

Conform GCS, judeţul Sibiu se situează vineri pe primul loc în ţară cu privire la rata de infectare, care este de 7,78, în creştere faţă de ziua precedentă, când a înregistrat 7,4.

Cea mai mare rată de incidenţă cumulată din judeţul Sibiu este în satul Nucet, comuna Roşia, de 18,52 de cazuri la mia de locuitori, în timp ce în municipiul Sibiu este de 11,84.

De luni, 16 noiembrie, municipiul Sibiu, oraşele Tălmaciu, Cisnădie şi comuna Şelimbăr intră în carantină.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE