Home / Administratie / Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor contestă conținutul și modul de legiferare ales pentru organizarea unei profesii

Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor contestă conținutul și modul de legiferare ales pentru organizarea unei profesii

Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor (ASCPD) contestă conținutul și modul de legiferare ales pentru organizarea profesiei de Responsabil cu protecția datelor în România.

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentații ASCPD, în contextul publicării proiectului de lege privind organizarea profesiei de Responsabil cu protecția datelor cu caracter personal înregistrată la Senat cu numărul B653/2020, asociația ,,atrage atenția tuturor instituțiilor statului asupra pericolului politizării profesiei de Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal, trimițând o scrisoare deschisă adresată Comitetului European pentru Protecția Datelor, Confederației Organizațiilor Europene pentru Protecția Datelor, Avocatului Poporului, Autorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Secretariatului General al Guvernului, Biroului Permanent al Senatului României, Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senatul României și Consiliului Economic și Social”.

,,ASCPD se delimitează de orice contribuție la elaborarea acestui proiect legislativ. Ne exprimăm îngrijorarea față de modul de legiferare ales, fără consultarea publică a părților interesate, speciliștilor în confidențialitatea și protecția datelor sau a Autorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Facem apel la instituțiile competente să intervină pentru supunerea acestui proiect de lege unei dezbateri publice, înainte de a fi propus dezbaterii plenului Senatului României”, a declarat Marius Dumitrescu, președintele ASCPD.

ASCPD are menirea să ghideze persoanele responsabile în protecția datelor și alți specialiști în domeniul confidențialității datelor în rezolvarea numeroaselor probleme juridice, tehnice și organizatorice pentru a obține un echilibru adecvat între interesele persoanelor vizate, care necesită protecție, și cele ale operatorilor, obiectivul fiind unul clar: oferirea soluțiilor concrete în ceea ce privește problemele cu care se confruntă specialiștii în confidențialitate și protecția datelor, creșterea gradulului de conștientizare a legislației și oferirea unui forum membrilor săi, în care aceste subiecte să poată fi dezbătute, precum și un loc de pregătire profesională continuă.

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sindicaliștii Acord acuză întârzieri de 8-10 zile în comunicarea rezultatelor la testele COVID-19!

Sindicatul Acord condamnă public modalitatea în care autoritățile gestionează implementarea măsurilor legate de prevenirea răspândirii …