Sindicaliștii Acord acuză întârzieri de 8-10 zile în comunicarea rezultatelor la testele COVID-19! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 744 Vizualizări

Sindicaliștii Acord acuză întârzieri de 8-10 zile în comunicarea rezultatelor la testele COVID-19!

Sindicatul Acord condamnă public modalitatea în care autoritățile gestionează implementarea măsurilor legate de prevenirea răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Sindicatul Acord, afiliat la Federația Salariaților din Administrația Publică Centrală și Locală din România ,,Columna”, este o organizaţie sindicală care reuneşte 1.700 de salariaţi din asistenţa socială, reprezentativ la nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş,

Potrivit informațiilor furnizate de către Lucian Puiu, președinte al Sindicatului Acord, ,,salariaţii din asistenţa socială reprezintă singura categorie de personal din România în privinţa căreia s-a luat o măsură nedreaptă: testarea săptămânală, pentru depistarea existenţei virusului SARS-CoV-2”.

Potrivit aceleiași surse, salariaţii din asistenţa socială sunt în acelaşi timp cetăţeni, pacienţi şi salariaţi, iar aceştia trebuie să se bucure, în mod nediscriminatoriu, de drepturile conferite de Constituţie, Codul Muncii şi legislaţia privind drepturile pacienţilor.

,,Condamnăm public degringolada care s-a instalat la nivelul autorităţilor publice chemate să organizeze preluarea, prelucrarea probelor, dar cel mai important, întârzierile nepermis de mari în comunicarea rezultatelor. În unele cazuri, rezultatele testelor vin cu întârzieri de 8-10 zile, perioadă în care salariaţii aşteaptă într-o tensiune enormă, alături de familii sau colegii de muncă, verdictul testelor”, a precizat Lucian Puiu.

De asemenea, reprezentanții Sindicatului Acord condamnă public măsura transformării centrelor rezidențiale în unități sanitare, cu toate că acestea nu posedă dotările și circuitele unităților sanitare, nu există fonduri pentru echipamente de protecție adecvate și salariații, în mod justificat, solicită acordarea unor drepturi salariale suplimentare pentru munca cu persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE