Home / Politic / Dr. Florin Buicu, anunț despre noul vaccin anti COVID-19

Dr. Florin Buicu, anunț despre noul vaccin anti COVID-19

Distribuie

În calitate de președinte al Comisiei pentru sănătate și familie al Camerei Deputaților am primit astăzi (luni, 23 noiembrie – n.r.) o scrisoare pe care o transmit mai jos:

“Stimate Domnule Președinte al Comisiei de Sănătate Dr. Buicu,

Ne face plăcere să vă informăm că AstraZeneca tocmai a anunțat rezultate pozitive dintr-o analiză intermediară a studiilor cu AZD1222 din Marea Britanie și Brazilia. Datele arată că vaccinul a avut eficiență foarte bună în prevenirea infecției cu COVID-19, obiectivul principal al studiului, fără spitalizări sau cazuri severe de boală raportate la participanții care au primit vaccinul.

Două regimuri de dozare diferite au demonstrat eficacitatea, unul dintre acestea prezentând un profil mai bun. Un regim de dozare a arătat eficacitatea vaccinului de 90% atunci când AZD1222 a fost administrat ca o jumătate de doză, urmat de o doză completă la cel puțin o lună distanță, iar un alt regim de dozare a prezentat o eficacitate de 62% atunci când a fost administrat ca două doze complete la cel puțin o lună distanță.

Nu au fost confirmate evenimente grave de siguranță legate de vaccin, iar AZD1222 a fost bine tolerat în ambele regimuri de dozare. Analiza completă a rezultatelor intermediare este trimisă spre publicare într-un jurnal medical cu comitet științific de evaluare. Acum AstraZeneca va pregăti imediat transmiterea datelor către autoritățile de reglementare din întreaga lume.

Astăzi se marchează o etapă importantă în lupta noastră împotriva pandemiei. Eficacitatea și siguranța acestui vaccin confirmă faptul că va avea un impact imediat asupra acestei urgențe de sănătate publică, reducând spitalizările și salvând vieți.

Vaccinul poate fi depozitat, transportat și manipulat la 2-8 ° C (aproximativ 34-42 ° F) timp de cel puțin șase luni, permițând o utilizare ușoară în cadrul structurilor medicale existente.

În același timp, datorită regimului de dozare mică înseamnă că, prin acordul nostru existent cu Comisia Europeană de a furniza până la 400 de milioane de doze de vaccin AZD1222 în întreaga Uniune Europeana, capacitatea noastră de producție a dozelor poate crește, astfel mai mulți oameni ar putea fi vaccinați rapid în Europa și în întreaga lume.”

Iată că există încă un furnizor alături de Pfizer care ne anunță apariția unui vaccin împotriva COVID-19.

Dr. Florin Buicu,

Deputat PSD de Mureș,

Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților

(Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația județeană Mureș, executat de SC Agridor Media SRL, prin www.zi-de-zi.ro, Cod Mandatar Financiar 11200020)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Start la ediția cu numărul 2 a campaniei ”High or Alive”

Distribuie „Drogurile reprezintă un fenomen social și sanitar complex, care afectează milioane de persoane din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.