Mureș: Proiect pentru incluziunea socială a comunităților vulnerabile Consiliul Judetean Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 943 Vizualizări

Mureș: Proiect pentru incluziunea socială a comunităților vulnerabile

Aleșii județeni au aprobat joi, 26 noiembrie, într-o ședință ordinară de lucru, participarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Mureș, în calitate de partener, la implementarea proiectului ”VIP – PLUS „Voluntariat – Inițiative – Profesionalism pentru calitate în serviciile de zi destinate copiilor din comunitățile vulnerabile”, derulat prin Programul “Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor”, Apelul ”Creșterea incluziunii si abilitarea romilor”, Alocarea tematica B – Dezvoltarea capacitatii centrelor existente, finanțat prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021.

În cadrul aceleiași ședințe a fost aprobat bugetul proiectului în valoare de 1.298.610 de lei, reprezentând alocarea bugetară către DGASPC Mureș potrivit repartizării bugetului în cadrul parteneriatului încheiat prin Acordul de Parteneriat nr. 1714/29 ianuarie 2020, cu modificările și completările ulterioare, în calitate de partener la implementarea proiectului, precum și eventualele cheltuieli neeligibile pentru implementarea acestuia.

”Proiectul răspunde nevoilor de incluziune socială a persoanelor de etnie romă și contribuie la dezvoltarea capacității a 9 centre de zi cu peste 2/3 beneficiari romi din județele Ialomița, Arad, Buzău și Mureș. În grupul țintă sunt incluse în total un număr de 1.462 de persoane, dintre care 1.031 de persoane de etnie romă (761 de beneficiari ai serviciilor centrelor de zi, respectiv 464 de copii și 297 de membri ai familiilor; 210 de persoane rome vulnerabile din comunitati și 60de  experți și lideri romi) și 431 de persoane care nu sunt de etnie romă (168 de profesioniști și voluntari, 200 de membri ai comunității și 63 de copii beneficiari ai centrelor de zi participante. Din cele 1.425 de persoane din grupul țintă, 539 sunt din judetul nostru, 435 fiind persoane de etnie romă și 104 provenind din rândul populației majoritare. Județul Mureș va participa cu următoarele centre de zi: Centrul de zi al Fundației Buckner din Târnăveni și Centrul de zi Glodeni”, se arată în referatul de aprobare al proiectului, document publicat pe pagina web a Consiliului Județean Mureș, www.cjmures.ro.

Potrivit aceleiași surse, valoarea totală a proiectului este de 4,5 milioane de lei.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE