LUDUȘ: Prof. dr. Marcela Berar se implică în triada predare-învățare-evaluare Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1917 Vizualizări

LUDUȘ: Prof. dr. Marcela Berar se implică în triada predare-învățare-evaluare

Prin decizii ale Inspectoratului Școlar Județean Mureș, în luna ianuarie au fost schimbați mai mulți directori și directori adjuncți ai unor unități de învățământ.

La Luduș a avut loc numirea prin detașare în interesul învățământului a profesoarei dr. Marcela Berar ca director la Școala Gimnazială nr. 1. Dintr-un cuprinzător curriculum vitae notăm o licență cu specializare geografie-istorie la Universitatea „Babeș-Bolyai”, cursul postuniversitar, modul psihpedagogic la Universitatea „Lucian Blaga”, cursul postuniversitar, specializare biologie la Universitatea „Babeș-Bolyai” la Facultatea de Biologie și Geologie Cluj-Napoca, master în Istorie Mondială, sisteme și relații internaționale la Universitatea „Petru Maior”, Facultatea de Științe și Litere, Tîrgu Mureș. În 24 iulie 2020, prof. Marcela Berar a susținut teza de doctorat cu tema „De la democrația interbelică la totalitarism. Orașul Luduș între anii 1940-1960”, în cadrul Școlii Doctorale de Litere, Științe Umaniste și Istorie din cadrul Universității de Medicină,  Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” Târgu Mureș.

Oferta managerială

După o experiență acumulată în 20 de ani la catedră,  timp în care a parcurs etapele de la profesor suplinitor la profesor titular, de la mentor și metodist trecând prin toate gradele didactice până la cel de doctor, cu nenumărate cursuri de formare absolvite, participări la sesiuni de comunicări științifice, conferințe și simpozioane naționale sau internaționale, cu articole și cărți publicate, cu colaborări la lucrări de specialitate, directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 Luduș, prof. dr. Marcela Berar a prezentat oferta managerială din care redăm câteva fragmente: „Voi continua promovarea politicilor publice destinate unei noi viziuni asupra educației având ca dimensiuni principale îmbunătățirea calității sistemului de educație și formare profesională cu deschidere spre sistemul de educație european, în contextul legislativ actual. Îmi propun, de asemenea, realizarea obiectivelor pe domenii funcționale în așa manieră încât să asigure calitatea educației prin oferirea programelor de educație care să satisfacă așteptările beneficiarilor, precum și standardele de calitate, chiar și în condițiile actuale impuse de pandemia COVID-19. Voi asigura stabilirea curriculum-ului de la nivelul școlii în raport cu curriculum național și local. Mă voi implica în a îmbunătăți calitatea triadei predare-învățare-evaluare, precum și încurajarea profesorilor în dezvoltarea pe grupe și clase de studiu pentru atingerea  standardelor curriculare de performanță, dar și pregătirea elevilor pentru o societate în schimbare”.

La preluarea funcției, noua directoare a exprimat crezul său despre activitatea sa viitoare: „Pe această cale aduc mulțumiri și alese gânduri de prețuire conducerii anterioare, doamnei director Șofron Alina, cu garanția că vom continua activitatea managerială în așa manieră încât să se răsfrângă pozitiv cu precădere asupra elevilor, părinților, personalului didactic și nu în ultimul rând asupra societății”.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE