Home / Recomandări zi de zi / Lucrezi de acasă? Află acum 4 metode pentru a te concentra mai bine

Lucrezi de acasă? Află acum 4 metode pentru a te concentra mai bine

Distribuie

Deși pentru mulți părea la început un adevărat vis să lucreze de acasă, nu a trecut mult până când au observat că puterea lor de concentrare nu este la fel de consistentă precum era la birou. Din fericire, poți face unele modificări pentru a-ți „convinge” creierul că este timpul să se ocupe de muncă.

Iată care sunt modificările pe care trebuie să le faci pentru o putere de concentrare maximă:

  1. Amenajează-ți zona de lucru așa cum îți place ție! 

Mediul în care îți vei petrece orele de lucru este foarte important, cu o influență majoră asupra puterii tale de concentrare. Chiar dacă poate este mai comod să lucrezi din pat sau de pe canapea, specialiștii recomandă să alegi, totuși, biroul. Creierul tău asociază patul și canapeaua cu zone de relaxare, nu cu zone în care trebuie să se concentreze.

Merită să investești într-un scaun de birou comod, care să îți ofere suport lombar și, pe lângă funcția practică, să te „invite” să iei loc în fiecare dimineață. 

  1. O minte sănătoasă într-un corp sănătos!

Vechiul proverb latin este relevant și în acest caz. Cu ajutorul sportului, te vei putea concentra mai bine și pentru o perioadă mai îndelungată de timp. Avantajele mișcării vor veni dacă alegi să sari coarda în spatele blocului, să alergi sau să ridici greutăți. Cel mai recomandat este să încerci mai multe activități, pentru a vedea care îți place cel mai mult și care funcționează pentru tine. 

Sfat bonus: încearcă să incluzi în alimentația ta alimente bogate în fier, precum: 

  • broccoli;
  • spanac;
  • quinoa;
  • cereale integrale;
  • semințe de dovleac;
  • ciocolată neagră (preferata tuturor).
  1. Pauzele mici și dese… 

Ei bine, totuși, nu foarte dese! Acest lucru variază de la persoană la persoană – unele iau o scurtă pauză de 5 minute după fiecare 25 de minute de lucru, iar altele iau o pauză ceva mai lungă după ce au lucrat 90 de minute. Trebuie să găsești metoda care va funcționa pentru tine. Încearcă să pornești cu prima variantă și observă cum te simți după câteva ore.

Cel mai important este ca aceste minute să fie respectate: dacă ți-ai propus ca 25 de minute să lucrezi, nu verifica între timp și rețelele de socializare sau știrile online!

  1. Lumina este cel mai bun aliat al tău!

Lumina îți oferă energie și te ajută să îți concentrezi mai bine atenția asupra lucrurilor de care trebuie să te ocupi. Lipsa luminii din locuință poate provoca, pe lângă probleme legate de concentrare, dureri de cap, probleme cu vederea și creșterea nivelului de stres. 

Cel mai indicat este să îți așezi biroul în fața unei ferestre, pentru a avea parte de cât mai multă lumină în timpul orelor de lucru. În cazul zilelor mohorâte sau dacă lucrezi până târziu, spoturile led te pot ajuta să ai parte de lumina necesară și să nu îți pierzi concentrarea. Datorită faptului că intensitatea luminii poate fi modificată, vei putea folosi atât lumina puternică, cât și cea mai difuză, în funcție de nevoile tale. Cert este că, lumina, atât cea naturală, cât și cea artificială, te ajută să îți păstrezi concentrarea. 

Poate dura o perioadă de timp până când mintea ta se va obișnui cu noul mediu în care trebuie să depună efort. Însă, dacă faci aceste modificări în viața ta, concentrarea asupra cerințelor de la job va spori, îmbunătățind productivitatea, lucru care nu va trece neobservat de superiorii tăi! 

Sursa foto: Sutterstock.com


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Expoziție și vernisaj în luna Basarabiei

Distribuie Asociația Dacii Liberi, în colaborare cu Asociația Obștească “Monumentum” și Biblioteca Județeană Mureș, organizează …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.