VIDEO. Consilierul județean Valentin Bretfelean, prins cu minciuna la o emisiune TV! Administratie
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 7936 Vizualizări

VIDEO. Consilierul județean Valentin Bretfelean, prins cu minciuna la o emisiune TV!

Prezent miercuri, 27 ianuarie, în emisiunea ”Agenda de Mureș” realizată pe rețeaua de socializare Facebook de jurnalistul Adrian Giurgea, Valentin Bretfelean, consilier județean din partea Partidului Mișcarea Populară Mureș, a dus la un moment dat discuția în zona derizoriului, afirmând nici mai mult nici mai puțin că în timpul ședințelor de Consiliu Județean Mureș aleșii județeni nu sunt lăsați să își exprime liber opiniile.

”Niciodată nu avem șansa să discutăm proiectul de hotărâre”

În tirada sa, deținătorul nedoritului record de ”cel mai scurt mandat de prefect din istoria post-decembristă a județului Mureș” (26 de zile, pentru statisticieni – n.r.) a făcut afirmații cum ar fi că în timpul ședințelor din plen ”nu se ține cont de nimic”, iar dacă vreun ales județean are ceva de spus o poate face doar ”la sfârșit” de ședință.

”Ceva nu e la locul lui în Consiliul Județean și acest ceva la nealocul lui nu poate genera dezvoltare, progres și o viziune de ansamblu. Anume ce? Modul în care se derulează activitatea în Consiliul Județean în sensul că unele proiecte – unele, rețineți! – se discută exclusiv în comisii, iar în plenul Consiliului Județean noi niciodată, dar absolut niciodată nu avem șansa să discutăm proiectul de hotărâre, numărul 1, dacă sunt probleme de discutat, dacă sunt aspecte de sesizat. Eu, ca jurist, pot să spun ceva nu e în regulă acolo, aș propune să fac aia. Normal, să se dea un timp limitat fiecărei grupări, pe formațiunile politice de acolo sau fiecărui membru al Consiliului Județean să-și spună punctul de vedere, avem specialiști din toate domeniile. Nu se ține cont de nimic, sunt 25 de hotărâri de Consiliu Județean, se votează mecanic și după toate 25 de hotărâri de Consiliu Județean, la sfârșit dacă tu ai ceva de spus la proiectul numărul 3, 9 și 16, poți să vorbești. Dar atunci. Păi în acest fel unde este deliberativul, unde este schimbul de idei, unde sunt propunerile pentru îmbunătățirea acelui proiect de hotărâre de Consiliu?”, a afirmat Valentin Bretfelean, consilier județean începând cu data de 26 noiembrie 2020.

Gogonele servite naivilor

Atenționat în timpul emisiunii din redacția Zi de Zi, care de mai bine de un deceniu monitorizează fiecare ședință de Consiliu Județean Mureș, că afirmațiile sale sunt false, respectiv că orice consilier județean este liber să ia cuvântul în timpul ședințelor în concordanță cu Regulamentul de funcționare al Consiliului Județean Mureș, Valentin Bretfelean a oferit un așa zis exemplu din ședința Consiliului Județean Mureș din data de 26 noiembrie 2020, când chipurile un consilier județean nu a fost lăsat să își exprime o opinie vis a vis de un proiect de hotărâre.

”Vă mai dau un exemplu, ca să vedeți cum stau lucrurile. S-a ridicat un coleg când s-a achiziționat terenul dintr-un sat de lângă Miercurea Nirajului, nu știu ce să facă Consiliul Județean acolo, ceva cu drumuri, poduri și mai știu ce. Un coleg s-a ridicat și a spus: domnule, nu este în regulă tipul acesta de… sau puteam să cumpărăm terenul mai ieftin. Colegul nu era din PMP, de fapt nu avea cum să fie din PMP, pentru că sunt doar eu cu Mihaela (Mihaela Natea – n.r.). Un coleg cred din PNL era. Uitați, zice, sunt specialist în așa ceva, nu putem achiziționa așa, putem achiziționa mai ieftin, să facem o economie la buget. I s-a spus din start: domnule, rămâneți jos, la urmă dacă vreți să vorbiți”, a spus fostul șef al SRI Maramureș și Mureș (instituție pentru care a lucrat în perioada 1990 – 2008) și al Poliției Locale Târgu Mureș, precum și ex consilier de stat în Cancelaria Prim-ministrului.

”Ocaua mică” a lui Bretfelean, devoalată cu un simplu clic

Conform materialului video de mai jos, disponibil și pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Mureș, într-adevăr în ședința Consiliului Județean Mureș din data de 26 noiembrie 2020, la punctul 8 de pe ordinea de zi un consilier județean, în speță liberalul Ovidiu Vasile Modorcea, a solicitat să ia cuvântul. Diferența dintre fabulație și realitate este că respectivul consilier județean nu a fost rugat de nimeni să ”rămână jos”, ci a vorbit în plen de două ori, o dată timp de 2 minute și 55 de secunde, iar a doua oară timp de 12 secunde.

Mai mult decât atât, la finalul intervenției sale consilierul județean Ovidiu Vasile Modorcea a primit răspunsuri pertinente atât din partea președintelui Consiliului Județean Mureș cât și din partea secretarului aceleiași instituții, per total discuțiile la tema respectivă acoperind un interval orar de 6 minute și 30 de secunde.

Pentru o vizionare în condiții calitative mai bune a interpelării lui Ovidiu Vasile Motorcea vă recomandăm pagina de Facebook a Consiliului Județean Mureș – ședința din 26 noiembrie 2020, între minutele 25:30 – 32:00.

Astfel, s-a demonstrat, încă o dată, veridicitatea proverbului potrivit căruia minciuna are picioare scurte…

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE