Home / Administratie / Drum județean din Mureș reabilitat cu 246 de milioane de lei!

Drum județean din Mureș reabilitat cu 246 de milioane de lei!

Consilierii județeni au aprobat joi, 28 ianuarie, într-o ședință ordinară de lucru, documentaţia tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai investiției „Reabilitare DJ 153A – DJ 153 traseu Ernei – Eremitu – Sovata”, la valoarea totală a investiție de 246.385.360 de lei, cu TVA.

4 ani, termen de realizare

Potrivit președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, traseul Ernei – Eremitu asigură legătura între drumurile Naționale DN15 din localitatea Ernei și DN13A prin orașul Sovata, iar terenul pe care se întinde traseul studiat se află în domeniul public al Județului Mureș, pe teritoriul administrativ al localităților Ernei, Hodoșa, Eremitu și Sovata.

”Tronsoanele de drum care se reabilitează se situează pe drumul județean DJ 153A Ernei – Eremitu între pozițiile kilometrice 0+000 – 26+153 și DJ 153 Reghin – Eremitu – Sovata între pozițiile kilometrice 22+500 – 41+715, având lungimea totală de 45,368 de kilometri”, a precizat președintele Consiliului Județean Mureș.

Varianta agreată de aleșii județeni ”propune realizarea unei structuri rutiere flexibile (suple) compuse din agregate naturale cu stratul de uzură din mixtură asfaltică.”

Investiția va fi realizată din fonduri europene nerambursabile și fonduri din bugetul local, iar durata de realizare a acesteia este prevăzută la 48 de luni, din care 6 luni pentru proiectare și 42 de luni pentru execuție.

Alex TOTH

1 comentariu

  1. Afara era gata în 12 luni.. Mai ales ca nu e vorba de un drum nou.. Vai de capul vostru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Început implementare a măsurii „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru firma ZOLKING PROD SRL

Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share