„The Show Must Go On”, concert special la Filarmonica Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 163 Vizualizări

„The Show Must Go On”, concert special la Filarmonica

Grație interesului tot mai crescut pentru concertele Filarmonicii de Stat Târgu Mureș din cadrul acestei luni, reunite sub egida  Festivalului Muzicii de Divertisment, iubitorii muzicii au parte de două concerte săptămânale, lucru valabil și pentru această săptămână. Dacă ați ratat concertul de joi seara, îl puteți vedea pe cel de vineri seara, ora 19 la Sala Mare a Palatului Culturii intitulat  sugestiv „The Show Must Go On”.

„Iată că am ajuns și la ultimele concerte ale Festivalului Muzicii de Divertisment. Luna aceasta am avut oportunitatea să ascultăm valsuri, polci și marsuri de J.Strauss, arii și coruri din opere și operete ale unor compozitori cum ar fi G.Verdi sau E.Kálmán, ba chiar am ascultat si muzică de rock simfonic. Ultimele concerte ale Festivalului vor conține titluri celebre din creația lui John Williams, Hans Zimmer, Frank Sinatra, Leonard Bernstein, Ronan Hardiman, muzică din filme precum Despicable Me, Pink Panther, Pirates of the Carribean, Mission Impossible, hituri ale formațiilor Queen, ABBA, AC/DC și alte surprize. Cu speranța că am reușit să satisfacem dorințele unui public divers vă așteptăm  în Sala de concerte a Palatului culturii. Vă dorim audiție plăcută!”, afirmă reprezentanții Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș.

Dirijorul concertului din această seară este Remus Grama, violonist în orchestra Filarmonicii de Stat din Tîrgu Mureș și membru fondator al Bohemia String Quartet, Este absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca la clasa de vioară a profesorului universitar doctor Valeriu Maior. Vocația dirijorală s-a relevat în ultimii ani. S-a făcut remarcat în concertele Filarmonicii începând cu anul 2011, evoluând anual la pupitrul orchestrei simfonice.

Începând cu stagiunea 2014-2015 a dirijat mai multe concerte lecție și educative ale Filarmonicii din Tîrgu Mureș și, în prezent, este dirijorul permanent al orchestrei simfonice a Liceului de Artă tîrgumureșean. Concertul din luna mai 2014, intitulat „Tinere talente” de la Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu-Vâlcea s-a desfășurat sub bagheta sa. Este periodic invitat să concerteze la Alba Iulia, Bistrița și Botoșani. Din repertoriul său fac parte simfonii de J. Haydn, L.van Beethoven, P. I. Ceaikovski, A. Dvořák, D. Șostakovici, lucrări de W. A. Mozart, O. Respighi, J. Gershwin, Bartók B., E. Grieg, S. Rahmaninov, concerte instrumentale de M. Bruch, F. Mendelssohn-Bartholdy, A. Glazunov, J. Brahms, C. Saint-Saëns, P. Hindemith, Pekka Jalkanen și altele. A participat la cursurile de măiestrie ale dirijorului Konrad von Abel din Germania, fost asistent al maestrului Sergiu Celibidache; începând cu anul 2018 este dirijorul permanent al Bohemian Symphonic Orchestra, cu care are la activ proiecte precum spectacolul Vița-de-Vie “În Corzi” din Festivalul AWAKE ediția 2018, sau Bohemian Symphony din ediția 2019 a aceluiași festival. De asemenea este dirijorul permanent al Rock Classic Chamber Orchestra din München – Germania.

(A. Z.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE