Home / Administratie / Concurs de angajare fake la Primăria Târgu Mureș!?!

Concurs de angajare fake la Primăria Târgu Mureș!?!

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a declarat luni, 15 februarie, că anunțul prin care Primăria organizează un concurs pentru ocuparea funcției de jurnalist la Serviciul Logistic este întocmit greșit.

Soós, despre anunțul pe care îl semnează: ”Eu nu urmăresc, vă dați seama, toate anunțurile”

Anunțul a fost publicat pe pagina web a Primăriei municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, în data de 29 ianuarie 2021, și a stârnit numeroase reacții în mediul online, o parte considerabilă a opiniei publice fiind de părere că de fapt angajarea jurnalistului la Logistică nu este altceva decât o sinecură oferită de administrația Soós.

La 17 zile de la publicarea anunțului, primarul municipiului Târgu Mureș a fost prezent luni, 15 februarie, la emisiunea ”Agenda de Mureș” realizată de jurnalistul Adrian Giurgea, unde a afirmat la un moment dat, cu nonșalanță, că de fapt Primăria nu organizează niciun fel de concurs pentru angajarea unui jurnalist la Serviciul Logistică și… că totul este o greșeală.

Doar că greșeala nu a fost anunțată oficial pe site-ul instituției, ci a fost dezvăluită, oarecum întâmplător, de primar.

”Faptul că în anumite anunțuri apar greșeli, asta fiecare își asumă din partea Executivului că așa a apărut un anunț. Eu nu urmăresc, vă dați seama, toate anunțurile. Mi-a fost semnalată problema, am zis să facă să reglementeze, de modificat nu se mai poate modifica după ce este lansat un anunț, important este ca Direcțiile care au o mare responsabilitate, Direcția Tehnică, Fonduri Europene, Achiziții să fie în primul rând ele perfecționate, să aibă numărul necesar de specialiști”, a spus Soós Zoltán, al cărui nume apare la finalul anunțului respectiv, deci se poate presupune că a verificat documentul pe care și-l asumă.

Așa zisa eroare, ascunsă pe site-ul Primăriei

Afirmația conjuncturală din timpul emisiunii a primarului Soós devoalează însă grave carențe în comunicare în sânul instituției pe care o conduce, astfel nu se explică de ce nici la data curentă, 16 februarie (adică la 18 zile de la publicarea anunțului!!!), pe pagina web a Primăriei nu apare nicio notificare referitoare la faptul că textul concursului de angajare este eronat, așa cum ar fi fost firesc să se întâmple într-o administrație transparentă.

Iar în lipsa unei notificări oficiale pe site-ul Primăriei, în care jurnaliștii care și-au depus sau intenționează să își depună CV-ul să fie informați că de fapt instituția nu angajează jurnalist la Logistică și că totul e o greșeală, respectivul concurs poate fi lesne încadrat în categoria ”fake”.

Alex TOTH

1 comentariu

  1. Primarul de ce este catalogat ca un semnatar de documente pe banda rulanta? „Semnezi ca primarul” este o vorba, nu? Nici Zolica nu e mai breaz.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Primul an de mandat pentru Márk Endre, primarul municipiului Reghin

Pe 26 octombrie 2020, Márk Endre depunea jurământul pentru funcția de primar al municipiului Reghin, …