Mureș: Rachetele antigrindină, pregătite de lansare! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1090 Vizualizări

Mureș: Rachetele antigrindină, pregătite de lansare!

Prefectul Județului Mureș, Mara Togănel, a anunțat în data de 23 februarie, printr-o postare făcută pe pagina personală de Facebook faptul că din acest an, Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină din județ va deveni operațională.

Scopul acesteia este să protejeze un areal de peste 300 de mii de hectare de căderile de precipitații înghețate, cu ajutorul unor rachete lansate din 16 puncte, dintre care 10 sunt pe teritoriul județului Mureș, celelalte fiind amplasate pe teritoriul județului Alba. Prefectul a făcut o vizită oficială la unul din aceste puncte amplasate în județul Mureș.

„Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Mureș va deveni operațională în acest an, având un număr de 16 puncte de lansare a rachetelor care vor proteja peste 330.000 de hectare de culturi din județele Mureș și Alba. Astăzi am vizitat punctul de comandă situat în Parcul Industrial de la Vidrasău și unul dintre cele 10 puncte de pe teritoriul județului Mureș, situat în satul Șoimuș din comuna Coroisânmărtin. Celelalte nouă puncte de lansare sunt situate în comunele Ceuașu de Câmpie, Glodeni, Breaza, Fărăgău, Batoș, Lunca, Mica, Băgaciu, Bahnea. Centrul regional din județul Mureș este primul de acest fel din Transilvania și unul din cele trei existente în România, iar impactul activității echipelor care activează în această unitate va fi unul extrem de important pentru protejarea muncii agricultorilor din județul Mureș”, a transmis Mara Togănel.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE