Home / Administratie / Veste proastă pentru Dorin Florea și ceilalți acuzați din dosarul ”Fotbal Club ASA 2013”!

Veste proastă pentru Dorin Florea și ceilalți acuzați din dosarul ”Fotbal Club ASA 2013”!

Un complet de judecată al Secției Penale din cadrul Tribunalului Harghita a admis joi, 4 martie, cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de reprezentantul Parchetului în dosarul ”Fotbal Club ASA 2013”. Din punct de vedere juridic, în cazul în care învinuiții din dosar vor fi găsiți vinovați noua încadrare juridică a faptelor ar avea ca efect înăsprirea pedepsei/pedepselor.

Redăm, în rândurile de mai jos, textul soluției pe scurt dată de Tribunalul Harghita, publicată pe pagina web portal.just.ro.

”Admite cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de reprezentantul parchetului în sensul reţinerii formei agravante prevăzute la articolul 309 Codul penal în ceea ce priveşte infracțiunile reţinute în sarcina inculpaţilor F.D., B.L.A., C.M., F.I., K.I., M.E.V., M.S.C., M.I.N. Acordă termen de judecată în vederea pregătirii apărării faţă de cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de apărătorul inculpatului B.L.A.”

Dosar demarat în 2015

Dosarul ”Fotbal Club ASA 2013” se află pe rolul Tribunalului Harghita din anul 2015. Partea vătămată a procesului este Municipiul Târgu Mureș (prin consilier juridic Bogdan Badea), petent este Direcția Națională Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, iar pe lista inculpaților se află următoarele persoane fizice și jurudice: Dorin Florea (fost primar al municipiului Târgu Mureș), Sergiu Claudiu Maior, Benedek Istvan (decedat între timp), Ioan Fărcaș, Maria Cioban, Bako Laszlo Attila, Emil Virgil Măceșanu, Kiss Imola, Ioan Nucu Man și Asociația Sportivă ”Fotbal Club ASA 2013” (”Fotbal Club Municipal”).

”La data de 18 iulie 2013, inculpatul Dorin Florea, în calitate de primar al municipiului Târgu Mureș și ordonator principal de credite, și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu prin încălcarea prevederilor mai multor acte normative care interziceau alocarea de fonduri de la bugetul local către Asociația Sportivă Fotbal Club Municipal Târgu Mureș, întrucât aceasta avea obligații de plată neonorate privind impozitele și taxele către stat, precum și contribuțiile către asigurările sociale de stat”, se precizează în rechizitoriul întocmit de către procurorii anticorupție.

Totodată, Dorin Florea este acuzat că în complicitate cu Bako Laszlo Attila și Emil Virgil Măceșanu ar fi inițiat o hotărâre ilegală de Consiliu Local, adoptată în data de 25 iulie 2013, pentru alocarea sumei de 7,5 milioane de lei, din bugetul local, în contul asocierii dintre Municipiul Târgu Mureș și Fotbal Club Municipal Târgu Mureș.
„La acea ședință au participat, pe lângă secretarul Primăriei Municipiului, inculpata Cioban Maria care a contrasemnat documentul respectiv și consilierii Maior Sergiu-Claudiu, Benedek Istvan și Fărcaș Ioan care erau și membri în Consiliului Director al Asociației Sportive „Fotbal Club ASA 2013” („Fotbal Club Municipal”) Târgu Mureș și care cunoșteau faptul că entitatea respectivă înregistra obligații legale restante către bugetul de stat, neputând astfel beneficia în condiții legale de finanțare de la bugetul local al municipiului Târgu Mureș. Ulterior, inculpatul Dorin Florea a încheiat și a semnat, în condiții ilegale, ca reprezentant al municipiului Târgu Mureș, alături de inculpata Kiss Imola, în calitate de directorul economic, un contract de asociere cu Asociația Sportivă Fotbal Club Municipal Târgu Mureș, contract vizat de inculpatul Măceșanu Virgil în calitate de jurist, prin care s-a alocat acestei asociații sportive, de la bugetul local, suma de bani respectivă”, a anunțat, la data demarării cercetărilor, Biroul de presă al DNA.

Procurorii anticorupție mai susțin că prejudiciul cauzat bugetului local al municipiului Târgu Mureș este de 7.053.000 de lei, bani achitați către Fotbal Club Municipal Târgu Mureș în perioada 21 august 2013 – 31 mai 2014.

Următorul termen a fost stabilit pentru data de 25 martie 2021.

Alex TOTH

1 comentariu

  1. As fi ultima persoana din Tg Mures sa i tin parte lui Florea dar n am inteles unde este culpa ?? Oamenii nu si au băgat banii in buzunar , au investit pentru oras , chiar nu mai era un teren de fotbal.Asta mi se pare răutate,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ministrul Sănătății, revocat din funcție

Premierul Florin Cîţu l-a revocat din funcţie miercuri, 14 aprilie, pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, …