Home / Administratie / Contracte de închiriere ANL prelungite la Luduș

Contracte de închiriere ANL prelungite la Luduș

Distribuie

Un număr de 15 contracte de închiriere având ca obiect folosința apartamentelor construite prin Agenția Națională pentru Locuințe, situate în blocul nr. 11 din Luduș, strada Zăvoiului au expirat la data de 28 februarie 2021.

Pentru prelungirea acestor contracte, solicitanții sunt obligați, conform Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998, privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 962/2001, să facă dovada că: „nu au dobândit o locuință în proprietate și /sau cu chirie proprietate de stat, proprietate a unității administrativ-teritoriale sau a unității în care își desfășoară activitatea, în localitatea în care deține locuința actuală sau în localitățile în care a fost extinsă cuprinderea teritorială, după caz. În situația în care această condiție nu este îndeplinită, contractul de închiriere nu se mai prelungește”.

La prelungirea contractelor de închiriere, administratorii locuințelor, adică Primăria orașului Luduș, au obligația să verifice documentele și îndeplinirea condițiilor prevăzute de Normele metodologice.

Conform Legii nr. 152/1998, privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe, după expirarea contractului de închiriere inițial, prelungirea acestuia se face, succesiv anual. Chiria locuințelor destinate tinerilor va acoperi, în principal, „recuperarea investiției calculată din valoarea de înlocuire a construcției, în funcție de durata normată stabilită potrivit prevederilor legale (….), care se virează în contul ANL”.

Un procent de 1,3 % revine adminstratorilor locuințelor, Primăria orașului Luduș, pentru administrare, întreținere, reparații curente și reparații capitale.

Văzând Raportul de specialitate și Referatul de aprobare, consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre cu privire la prelungirea, pe o perioadă de un an, de la 1 martie 2021, a contractelor de închiriere a apartamentelor construite prin ANL din blocul nr. 11, strada Zăvoiului din Luduș.

Ioan A. BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Modificare PUZ amânată pentru un centru medical pe strada Făget din Târgu Mureș

Distribuie Consilierii locali din Târgu Mureș au dezbătut o propunere de modificare Planului Urbanistic Zonal: …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.