DOCUMENT. Consiliul Local Târgu Mureș chemat în instanță de prefect Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 11607 Vizualizări

DOCUMENT. Consiliul Local Târgu Mureș chemat în instanță de prefect

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a atacat în instanță Hotărârea Consiliului Local Târgu Mureș nr. 125 din 18 iunie 2020 privind alocarea unor sume din bugetul local pentru bursa de merit pentru elevii care învață în învățământ preuniversitar de stat din municipiul Târgu Mureș, a anunțat marți, 9 martie, echipa Școli curate.

”Echipa Școli curate transmite felicitări prefectului pentru exercitarea tutelei administrative în beneficiul elevilor din Târgu Mureș”, se precizează pe pagina de Facebook intitulată Școli curate.

”La Târgu-Mureș se acordă doar unul din cele patru tipuri de bursă (exclusiv merit), iar chiar și acest lucru se întâmplă cu încălcarea criteriilor – pentru elevii media generală peste 9, nelegal raportat la criteriile generale de acordare, care prevăd media 8,50”, au mai transmis reprezentanții Școli curate.

”În temeiul dispozițiilor articolului 3, alineatul 1 din Legea nr. 554/2004 privind conctenciosul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale articolului 194 și următoarele din Legea nr. 134/2020 privind Codul de procedură civilă, a fost înregistrată la data de 11 ianuarie 2021 la Tribunalul Mureș cererea de chemare în judecată promovată de către prefectul județului Mureș în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Târgu Mureș, având ca obiect modificarea articolului 4 din Hotărârea nr. 125/18 iunie 2020, adoptată de către acesta. În conformitate cu prevederile articolului 3, alineatul 3 din Legea nr. 554/2004 cu modificările ulterioare articolul mai sus menționat din actul administrative ce face obiectul cererii de chemare în judecată este suspendat de drept până la soluționarea acesteia”, a precizat prefectul Mara Togănel într-o înștiințare adresată Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureș și Primăria municipiului Târgu Mureș.

Ce prevede hotărârea atacată de prefect:

Articolul 1. Se aprobă acordarea de burse de merit pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat de pe raza municipiului Târgu Mureș, pentru anul școlar 2019-2020.

Articolul. 2. Bursele de merit se vor acorda în conformitatea cu criteriile generale de acordare prevăzute în Ordinul nr. 5.576/2011.

Articolul 3. Direcția Şcoli va cuantifica numărul de burse de merit care se pot acorda, pe baza situațiilor prezentate de conducerile fiecărei unități de învățământ, iar cuantumului bursei de merit se stabilește la 100 de lei/ lună/ elev din gimnaziu și liceu.

Articolul 4. Bursa de merit se acordă elevilor care au obținut media generală peste nota 9 și nota 10 la purtare.

Articolul 5. Cu ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentei hotărâri se încredințează Executivul Municipiului Târgu Mureș prin Direcția Școlii și Direcția Economică.

Articolul 6. În conformitate cu prevederile articolului 19, alineatul 1, litera e din Legea nr. 340/2004, republicată, privind instituția prefectului și articolului 3, alineatul 1 din Legea nr. 554/2004, Legea contenciosului administrativ, prezenta Hotărâre se înaintează Prefectului Județului Mureș pentru exercitarea controlului de legalitate.

ALex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE