PREMIERĂ. Sighișorenii, invitați să propună proiecte Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 153 Vizualizări

PREMIERĂ. Sighișorenii, invitați să propună proiecte

Reprezentanții Primăriei municipiului Sighișoara au emis un comunicat pe pagina oficială de Facebook a instituției, în data de 16 martie, prin care cheamă cei interesați din societatea civilă să se implice în „procesul de bugetare participativă” și să propună proiecte pentru domeniile de interes specificate, care sunt diverse, printre care se află atât infrastructura stradală, dar și cea socială sau culturală. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul web aferent postării.

„Haide cu o idee de proiect pentru Sighișoara! Până în 2 aprilie așteptăm propunerile voastre de proiecte pe https://implicat.sighisoara.org.ro/. Domeniile de interes sunt: 1.Infrastructură stradală: asfaltare/întreţinere alei, străzi; 2. Spaţii verzi şi locuri de joacă (înfiinţare, amenajare, reparare, întreţinere); 3. Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei (îmbunătățirea căilor de acces, fluidizarea traficului, crearea de infrastructuri pentru siguranța rutieră, creșterea gradului de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități, propuneri de zone cu restricție auto, piste de biciclete, sisteme de supraveghere video); 4. Amenajare spaţii publice (mobilier stradal, iluminat public, etc – amenajare, înființare); 5. Infrastructură de sănătate; 6. Infrastructură culturală; 7.Infrastructură socială; 8. Infrastructură sportivă; 9. Infrastructură de educaţie; 10. Smart city. Valoarea bugetului estimativ propus, pentru anul bugetar 2021: 200.000 lei, inclusiv TVA. Persoanele care doresc să propună proiecte trebuie să aibă domiciliul sau reședința în Municipiul Sighișoara. Sunt încurajați să se implice în procesul de bugetare participativă toți cetățenii care au interes în dezvoltarea Municipiului Sighișoara și au împlinit vârsta de 18 ani”, au transmis reprezentanții Primăriei Sighișoara.

Implicare activă pentru dezvoltare activă

Potrivit explicației oferite de reprezentanții sighișorenilor pe site-ul web al demersului, implicat.sighisoara.org.ro, „bugetarea participativă” este un concept de conlucrare directă între cetățeni și reprezentanții municipalității în vederea dezvoltării și îmbunătățirii calității vieții comunității.

„Prin conceptul de „Bugetare participativă” municipalitatea creează cadrul unei relaţii de parteneriat între administraţia publică şi cetăţeni, în vederea implicării acestora în mod activ, prin idei, sugestii, propuneri, la îmbunătățirea calității vieții la nivelul comunităţii locale. Cetăţenii sunt astfel încurajaţi să se implice în procesul de luare a deciziilor privind prioritaţile de investiţii de interes local, cu finanţare de la bugetul local”, au explicat reprezentanții Primăriei Sighișoara.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE