Mureș: Noi locuri de Terapie Intensivă pentru tratamentul pacienților cu COVID dacă va crește numărul de cazuri Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 485 Vizualizări

Mureș: Noi locuri de Terapie Intensivă pentru tratamentul pacienților cu COVID dacă va crește numărul de cazuri

La mai bine de un an de la apariția primului caz de infecție cu SARS-CoV-2 în județul Mureș s-a trecut pragul de 19.000 de îmbolnăviri și peste 600 de decese, iar evoluția epidemiologică are din nou un ușor trend ascendent, fiind zile în care sunt raportate peste 100 de noi cazuri.

În situația în care numărul de cazuri va crește va fi majorat numărul de paturi non-ATI pentru pacienți COVID, dar au fost identificate și noi paturi de Terapie Intensivă pentru pacienți COVID, care vor fi puse la dispoziție în funcție de evoluția epidemiologică.

”Evoluția epidemiologică în județul Mureș are un trend ușor ascendent. Transmiterea este comunitară, avem și focare în observație, care înseamnă de la 3 cazuri în sus, atât cadre didactice cât și personal din instituții publice și private. Nu putem spune că din cauză că s-au deschis școlile a crescut numărul de cazuri. Avem cazuri de infecție și în rândul elevilor, dascălilor, există teste antigen puse la dispoziția școlilor”, a precizat dr. Iuliu Moldovan, director executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mureș, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc joi, 18 martie.

Aglomerație la ATI pentru pacienții cu COVID-19

Acesta a precizat că în prezent există locuri libere pentru pacienții COVID non ATI, însă pentru ATI aproape toate locurile sunt ocupate.

”Sunt zilnic 1-2 locuri libere care se ocupă imediat deoarece avem și pacienți din afara județului Mureș, undeva de la 5 la 10 pacienți în fiecare zi din alt județ, pentru că e normal să sprijinim și atunci când avem un loc liber să îl oferim cui are nevoie. (…) Astăzi sunt 59 de locuri ATI în Spitalul Județean Mureș, Spitalul Județean de Urgență care are și secția pentru pacienți critici de la UMFST, în Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant deoarece există și pacienți cu patologie cardiovasculară, COVID pozitivi, pe care trebuie să fim pregătiți să-i tratăm. Mai sunt paturi ATI la Spitalul din Sighișoara și din Târnăveni”, a adăugat dr. Iuliu Moldovan. 

În cazul în care va crește numărul cazurilor va fi majorat numărul paturilor non-ATI pentru tratamentul pacienților COVID, dar și cele din ATI.

”Dacă contextul epidemiologic va impune evident că vom crește corespunzător numărul de paturi non-ATI pentru pacienți cu COVID. (…) Am identificat paturi de Terapie Intensivă, să zic intermediare, care necesită suplimentare de necesar de oxigen. În funcție de evoluție la vom pune la dispoziție. Sunt la Spitalul Județean de Urgență”, a conchis directorul DSP Mureș. 

Arina TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE