Home / Business / Programul magazinelor, stabilit în funcție de rata de incidență

Programul magazinelor, stabilit în funcție de rata de incidență

Reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș au remis un comunicat, joi 1 aprilie, pe pagina de Facebook a instituției, prin care sunt anunțate orarele de organizare a activităților comerciale, în funcție de rata de incidență la 1.000 de locuitori a infectărilor cu noul coronavirus dintr-o localitate.

Prin urmare, dacă incidența este sub 4 la 1.000 de locuitori, atunci de luni până vineri, acestea se pot desfășura în intervalul orar 5.00 – 21.00. Dacă incidența menționată anterior depășește 4‰, atunci intervalul orar se păstrează de luni până joi, dar în ultimele 3 zile ale săptămânii, intervalul se va scurta cu trei ore, devenind 5.00 – 18.00. În cazul în care incidența depășește 7,5‰, în fiecare zi a săptămânii intervalul în care activitățile comerciale pot fi desfășurate va fi între orele 5.00 – 18.00. Desigur, există și excepții. Printre altele, farmaciile, cabinetele medicale și benzinăriile vor funcționa în afara intervalelor menționate, indiferent de rata de incidență.

Activitățile comerciale sau prestările de servicii sunt permise, în funcție de intervalul orar, după cum urmează: în localitățile în care incidența este sub 4‰ – de luni până duminică pot fi desfășurate activitățile comerciale și prestările de servicii în intervalul orar 5.00 – 21.00. În localitățile în care incidența este de peste 4 ‰ – de luni până joi pot fi desfășurate activitățile comerciale și prestările de servicii în intervalul orar 5.00 – 21.00 – de vineri până duminică pot fi desfășurate activitățile comerciale și prestările de servicii în intervalul orar 5.00 – 18.00. În localitățile în care incidența este peste 7,5 ‰ – de luni până duminică pot fi desfășurate activitățile comerciale și prestările de servicii în intervalul orar 5.00 – 18.00. Indiferent de rata incidenței, în afara intervalelor menționate, vor putea funcționa: – farmaciile – cabinetele medicale – benzinăriile – livratorii la domiciliu – transporturile organizate de persoane.

Detalii suplimentare pot fi găsite pe siteurile oficiale recomandate de reprezentanții instituției Mureșene, ms.prefectura.mai.gov.ro, aspms.ro sau cetrebuiesafac.ro. De asemenea se pot urmări link-urile aferente postării originale pe pagina de Facebook a Prefecturii Mureș.

Alex PĂTRAȘCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

La mulți ani, UAT!

În fiecare an, data de 9 aprilie reprezintă un motiv de sărbătoare pentru Universitatea de …