Home / Sanatate / Cinci centre de vaccinare noi au devenit operaționale în Mureș

Cinci centre de vaccinare noi au devenit operaționale în Mureș

Distribuie

Reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș au remis, marți 13 aprilie, un comunicat de presă în care se anunță cinci noi centre de vaccinare în județul Mureș începând din aceeași zi.

Centrele noi sunt situate în localitățile Reghin, Sâncraiu de Mureș, Deda, Sângeorgiu de Mureș și Sângeorgiu de Pădure, aducând numărul lor la 19 în întreg județul. Pe aceeași cale, se anunță și un număr de aproape 6.000 de doze de vaccin anti COVID-19 care au ajuns în Mureș în data de 12 aprilie. Până la această dată, aproape 100.000 de doze au fost administrate în județ, cu doar 28 reacții adverse comune înregistrate până în acest moment.

„Începând de astăzi, 13 aprilie 2021, în județul Mureș și-au început activitatea alte cinci noi centre de vaccinare. Acestea sunt situate în următoarele localități: Reghin, Sâncraiu de Mureș, Deda, Sângeorgiu de Mureș și Sângeorgiu de Pădure. La această dată, județul Mureș are un număr de 19 centre de vaccinare disponibile pentru persoanele cuprinse în etapele II și III. Un număr de 5.928 doze de vaccin împotriva COVID-19 au ajuns ieri în județul Mureș. Dintre acestea, 4.248 aparțin producătorului Pfizer, 1.360 de doze sunt Astra Zeneca, iar 320 dintre vaccinuri sunt produse de Moderna. Potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Mureș, de la startul campaniei de vaccinare, până la data de 12 aprilie 2021, 102.755 de doze de vaccin au intrat în județul Mureș. Dintre acestea, 83.825 au fost doze din vaccinul produs de compania Pfizer, 13.330 produse de Astra Zeneca și 5.600 de doze au aparținut companiei Moderna. Până la data de 12 aprilie, 98.506 doze de vaccin au fost administrate în județul Mureș. Din numărul total al dozelor administrate, 41.819 persoane au primit ambele doze ale vaccinului. Raportat la cele 98.506 doze administrate, au fost înregistrate 28 de reacții adverse comune/minore”, au transmis reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș.

Liber la Astra Zeneca

Aceeași sursă menționează că notificarea persoanelor care s-au înscris pe listele de așteptare va fi făcută conform categoriilor stabilite, în ordinea priorității. Mai mult, se anunță faptul că cei care optează pentru vaccinul Vaxzevria – Astra Zeneca nu vor mai fi nevoiți să se înscrie în prealabil, ci se pot prezenta la centrele care au acest ser fără a avea programare.

„Notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare se va realiza în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei naționale de vaccinare, și ordinea cronologică de înscriere, după cum urmează: persoanele din categoria a 2-a (populația de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice; persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esențiale); persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populația generală). Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) și în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni. În următoarele zile va fi anunțată data de la care vaccinarea fără programare va fi disponibilă. Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021-414.44.25 sau la numărul de suport alocat județului Mureș, 021-414.44.65”, se mai arată în comunicat.

„Să vă vaccinați cu toată încrederea”

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a transmis, pe aceeași cale, că a vizitat două din centrele nou deschise și că urmează să meargă și la celelalte. De asemenea, prefectul a menționat că a ținut să le mulțumească tuturor celor implicați în efort, în special medicilor și personalului care lucrează în centrele de vaccinare. Mai mult, reprezentantul Guvernului în județul Mureș încurajează mureșenii să se vaccineze împotriva COVID-19 în oricare dintre centrele județene.

“M-am întâlnit cu echipele medicale din centrele de vaccinare deschise la Sâncraiu de Mureș și Sângeorgiu de Mureș, iar în următoarele zile voi ajunge și în celelalte centre deschise astăzi. Alături de eforturile făcute de administrațiile locale pentru amenajarea centrelor, resursa umană are un rol extrem de important în derularea activității de vaccinare. Tocmai de aceea, am ținut să le mulțumesc medicilor, asistenților și registratorilor. I-am încurajat și le-am reamintit că mureșenii își pun speranța în eforturile lor, la fel cum noi toți ne dorim ca vaccinarea să ne readucă normalitatea. Vă îndemn să alegeți unul dintre centrele de vaccinare din județ și să vă vaccinați cu toată încrederea”, a mai transmis prefectul Mara Togănel.

Alex PĂTRAȘCU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ședință de lucru la Consiliul Județean Mureș

Distribuie DISPOZIŢIA NR. 87din 15 martie 2024privind convocarea Consiliului Judeţean Mureş în şedinţă publică ordinară …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.