Home / Business / EXCLUSIV! Hotel de 4 stele, cu 13 etaje, în pregătire la Târgu Mureș!

EXCLUSIV! Hotel de 4 stele, cu 13 etaje, în pregătire la Târgu Mureș!

Distribuie

Voiajor SRL Târgu Mureș, societate deținută de Dacian, Ramona și Rodica Silvia Vlas, a demarat procedurile pentru construirea unui hotel de patru stele, care va avea nu mai puțin de 13 etaje. Investiția se află în stadiul de dezbatere publică, pe pagina web a Primăriei municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, și este preconizată să fie realizată în vecinătatea Hotelului Business din Târgu Mureș, care aparține, de asemenea, familiei Vlas.

Spa, piscine, terenuri de tenis și 105 camere

Potrivit Planului Urbanistic Zonal (PUZ), document întocmit de o echipă  de arhitecți de la SC Arhitecton SRL Târgu Mureș și intitulat ”Reconversie zone funcționale pentru construire hotel, sală de conferințe, sistematizare verticală, amenajare incintă cu spa, piscine, terenuri de tenis, spații de joacă pentru copii în Bulevardul 1 Decembrie 1918, fără număr, municipiul Târgu Mureș, județul Mureș”, investiția va fi realizată pe un teren intravilan în suprafață de 14.266 de metri pătrați, cu categoria de folosință livadă, proprietatea SC Voiajor SRL, iar limitrof acestuia se află actualul Hotel Business, care are o înălțime de 5 etaje.

”Beneficiarul a solicitat întocmirea documentației pentru construirea unui hotel de patru stele cu un regim de înălțime de două niveluri de subsol plus parter plus 13 etaje, fără limitarea de înălțime, pe terenul limitrof hotelului existent ”Business”. Ca și funcțiuni conexe, hotelul va avea 105 camere, va fi dotat cu sală de conferințe pentru circa 250 persoane, zonă de întreținere corporală, sport, agrement, piscine exterioare pentru adulți și copii, terenuri de tenis, spațiu de joacă pentru copii, amenajări exterioare. Cele două corpuri de clădire cu cazare vor funcționa unitar, se vor completa volumetric și funcțional”, se menționează în document.

Studiu de circulație

Conform aceleiași surse, terenul este situat lângă căi majore de circulație auto, este liber de construcții și are potențial major pentru investiții de importanță municipală și zonală.

”Inițiativa construirii Centrului Comercial ”NEPI” va duce la solicitări de diversificare a funcțiunilor zonei și completarea cu servicii, locuire, agrement, învățământ. Complexul hotelier și de servicii ”Business” se poate dezvolta, având funcțiunea complementară de hotel, centru conferințe, zonă agrement”, se precizează în PUZ.

În ceea ce privește accesul la investiția propusă în documentație, acesta se va face din Bulevardul 1 Decembrie 1918, lângă accesul la actualul hotel. ”Se va propune degrevarea bulevardului de accesele necontrolate la hotel, de parcările ilegale făcute pe carosabil. Toată circulația auto de acces va fi dirijată pe platformele ce se vor crea în investiția nou propusă. Toate parcările se vor face în interiorul proprietății beneficiarului documentației.

A fost întocmit un studiu de circulație, care conchide că investiția este oportună dacă se vor crea noi linii de transport local, piste de biciclete racordate la cele propuse în municipiu. Sunt esențiale investițiile ca prelungirea Căii Sighișoarei și ocolitoarea municipiului, care degrevează zona de traseul de traversare al municipiului”, se arată în PUZ.

Evoluția SC Voiajor SRL în ultimii 5 ani

An    Cifră de afaceri        Profit net             Angajați

          (milioane lei)       (milioane lei)

2019           21,5                       7,4                         98

2018           19                          5,9                       105

2017           18,1                       5,9                         95

2016           16,5                       4,7                       107

2015           15,8                       4                          117

(Sursa: www.listafirme.ro)

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.