Luduș: Parcul Primăriei, în domeniul public Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 118 Vizualizări

Luduș: Parcul Primăriei, în domeniul public

În ultima perioadă, Administrația publică locală a făcut demersuri pentru înscrierea în evidențele de publicitate imobiliară a imobilelor din proprietatea sa, printre acestea fiind Parcul Primăriei situat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 26. Din documentația topo-cadastrală se constată că imobilul este înscris la poziția 35 în Inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al Orașului Luduș, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 36/2001 și Hotărârea Guvernului nr. 964/2002.

În memoriul tehnic întocmit pentru intabularea Parcului Primăriei în „favoarea Orașul Luduș – domeniul public” este specificat că „Imobilul este amplasat în intravilanul orașului Luduș, Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 26 în suprafață de 2.245 de metri pătrați curți construcții și nu este împrejmuit”.

În conformitate cu Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019, privind Codul administrativ, „Domeniul public al comunei, al orașului sau al municipiului este alcătuit din bunurile prevăzute în anexa nr. 4, precum și din alte bunuri de uz sau interes public local, declarate ca atare prin hotărâre a Consiliului Local, dacă nu sunt declarate prin lege ca fiind bunuri de uz sau de interes public național ori județean”.

Proiectul de hotărâre a Consiliului Local Luduș din 30 martie 2021, privind înscrierea imobilului „Parcul Primăriei” în evidențele de publicitate imobiliară în proprietatea Orașului Luduș – domeniu public a fost aprobat de aleșii locali cu mențiunea că „Imobilul menționat este înscris la poziția nr. 35 din inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al orașului Luduș, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Luduș nr. 36/2001 și Hotărârea Guvernului nr. 964/2002; Imobilul nu a făcut obiectul Legilor nr. 18/1991, nr. 112/1995, nr. 1/2000, nr. 10/2001 și nr. 247/2005, nu a fost revendicat și respectiv nu a făcut obiectul restituirii conform legilor de mai sus – enunțate și nu face obiectul niciunui litigiu”.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE